Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Controale ale polițiștilor în piețe și magazine alimentare

0 91

Acțiuni comune, pentru siguranța cetățenilor, au fost desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.

La data de 11 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud au acționat în comun, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul evaziunii fiscale, fraudelor vamale și a comerțului ilicit.

Având în vedere faptul că ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, scopul acestor acțiuni este acela de a preveni ilegalitățile din domeniul agroalimentar prin intermediul unor practici înșelătoare sau frauduloase (carne, produse din carne congelate/refrigerate, ouă, lapte, legume-fructe și altele), neconforme din punct de vedere calitativ/epidemiologic, provenite din culturi în care s-au folosit pesticide peste limitele admise de normele specifice tipurilor de plante, ori cu produse alimentare de origine animală provenite din zonele cu alertă epidemiologică, sau a căror proveniență și calitate nu poate fi dovedită.

În acest sens, au fost efectuate controale și verificări de specialitate în zona orașului Beclean și a localităților limitrofe, ocazie cu care au fost verificate 26 de persoane fizice și juridice.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 42.400 lei și a fost dispusă măsura complementară a confiscării sumei de 180 de lei. Din totalul sancțiunilor aplicate, 7 au fost pentru nerespectarea prevederilor  Legii cu nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 5 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii Guvernului 984/2005-privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More