Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Controale de amploare în Maramureș. Amenzi de 50 de mii de lei

0 374

Polițiștii maramureșeni au efectuate controale de amploare pe linia comerțului ilicit și pe linia contrabandei cu țigări. S-au aplicat amenzi de aproximativ 50 de mii de lei.

Conform IPJ Maramureș, la data de 20 februarie, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Maramureş au acționat pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul comerţului cu produse agroalimentare precum şi pentru identificarea persoanelor care comercializează ţigări de contrabandă.

 Astfel, în urma verificărilor efectuate la sediile a 34 de societăţi comerciale şi 5 persoane fizice, poliţiştii au depistat un operator economic care deţinea în vederea comercializării ţigări de contrabandă. Ţigările, în valoare de aproximativ 1.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Totodată, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, legii privind dreptul de autor şi drepturi conexe şi O.U.G. privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 48.500 de lei.                    

Ca măsura complementară, polițiștii au confiscat produse alimentare cu termen de valabilitate expirat, produse din carne și  produse de panificație, ce urmau a fi comercializate ilegal, precum și 2.748 în numerar.

De asemenea a fost dispusă suspendarea activității pentru o perioadă de 30 zile, a unei societăți comerciale cu sediul în Baia Mare, care desfăşoară activităţi în domeniul comerțului cu produse alimentare și legumelor-fructelor, pentru încălcarea repetată a prevederilor privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More