Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Controale în Bistrița. Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte de 20 de mii de lei confiscate

0 94

Polițiștii bistrițeni au efectuat controale în urma cărora au confiscat articole de îmbrăcăminte și încălțăminte în valoare de 20 de mii de lei.

Conform IPJ Bistrița-Năsăud, ieri, 7 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe raza municipiului Bistrița, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Au fost efectuate controale și verificări de specialitate la operatori și agenți economici care au ca obiect principal de activitate comerțul cu produse vestimentare, având scopul de a preveni și combate ilegalitățile din domeniul proprietății intelectuale.

Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat în flagrant delict 5 infracțiuni de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării peste 335 de articole de îmbrăcăminte, respectiv încălțăminte, în valoare totală de 20 000 lei, susceptibile a fi contrafăcute și care poartă reprezentări grafice ce indicau mărci notorii identice sau similare cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.De asemenea, a fost aplicată și o sancțiune contravențională conform Legii nr. 12/1990 – privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Polițiștii de la investigarea criminalității economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More