Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Controale inopinate în cluburile, barurile și discotecile din Bistrița-Năsăud. Ce au descoperit specialiștii ISU

0 46

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” desfăşoară, permanent, activităţi orientate spre siguranţă cetăţeanului, pe cele două componente specifice, prevenirea situaţiilor de urgenţă şi gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viaţa semenilor sau bunurile acestora.

În această perioadă, au fost organizate și desfășurate o serie de acțiuni de control la spații cu afluență de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci din judeţul Bistriţa – Năsăud (municipiul Bistriţa, oraşul Sîngeorz Băi şi localităţile Prundu Bîrgăului, Bozieş, Uriu, Anieş şi Jelna).

În scopul prevenirii unor evenimente nedorite, în zilele de vineri şi sâmbătă, pe timp de noapte, după ora 23.00, au fost desfăşurate controale inopinate de prevenire şi activităţi de recunoaştere la 14 de obiective de către inspectorii de prevenire şi personalul operativ din cadrul I.S.U. „Bistriţa”, în cooperare cu efective ale inspectoratelor județene de poliție și jandarmi.

În cursul acestor acțiuni, cadrele Inspecției de Prevenire au depistat 33 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, în urma cărora au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, dintre care 25 avertismente și patru amenzi, în cuantum de 10 000 lei. Dintre cele 33 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, patru au fost soluţionate pe timpul controalelor.

Principalele deficienţe au constat în: lipsa planurilor de evacuare, blocarea căilor secundare de evacuare, neîntreţinerea si neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie, neîntreţinerea corespunzătoare sau lipsa iluminatului de siguranţă şi securitate pentru evacuare, exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice şi diminuarea sau nemarcarea căilor de evacuare.

Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud vor continua acţiunile de control şi recunoaştere şi în perioada următoare, atât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf / spectacole, centre comerciale, instituţii de învăţământ, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, instituţii şi localităţi) din întreg judeţul.

”Considerăm, ca şi până acum, foarte important interesul persoanelor din cadrul operatorilor economici de a-şi însuși mai bine aspectele ce ţin de siguranţa şi securitatea proprie şi a utilizatorilor, precum şi adoptarea unui comportament preventiv de către populaţie”, spun reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More