Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Control la un agent economic cu sediul în Dej. Vezi ce au găsit polițiștii

0 49

material_lemnos

Peste 1.200 de metri cubi de cherestea confiscaţi de poliţişti, în urma unui control de specialitate. Cuantumul materialului lemnos confiscat valoric de poliţişti este de circa 470.000 lei.

La data de 18 septembrie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul de Ordine Publică, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Cluj, au acţionat pentru prevenirea, depistarea şi sancţionarea delictelor silvice, în vederea protejării fondului forestier.

S-a efectuat un control de specialitate la un agent economic cu sediul în municipiul Dej.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în perioada 2010- 2014, reprezentanţii societăţii au emis 33 de avize de însoţire secundare pentru circa 1.270 de metri cubi de cherestea, fără a fi completate conform prevederilor legale. Din cuprinsul acestora nu reieşea provenienţa legală a materialului lemnos deţinut în vederea comercializării.

În baza celor constate, agentului economic i s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 10.000 lei conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Totodată, cei aproximativ 1.270 de metri cubi de material lemnos, comercializaţi în perioada care a făcut obiectul controlului de specialitate, au fost confiscaţi valoric. Cuantumul cantităţii confiscate este de aproximativ 470.000 lei.

Poliţiştii continuă acţiunile pentru prevenirea şi sancţionarea delictelor silvice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More