Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contul de execuție al bugetului local nu a fost votat de consilierii dejeni – VIDEO

0 171

someseanul-vot consiliul local dej

În cadrul ședinței de consiliu local de joi de la Dej, printre proiectele de pe ordinea de zi s-a aflat și Proiectul de hotărâre privind aprobarea contului de execuție al bugetului local la data de 31 decembrie 2014.

După ce inițiatorul proiectului, primarul Costan Morar, a făcut o scurtă prezentare a acestuia, s-a trecut la discuții pe baza celor prezentate.

Proiectul a întâmpinat piedici încă din start, consilierul Marius Butuza solicitând amânarea discutării acestui proiect pe motiv că aprobarea contului de execuție bugetară nu poate fi aprobat decât după lămurirea situației problemelor semnalate de Curtea de Conturi, care a avut niște concluzii pe care ”noi le considerăm a fi îngrijorătoare”, a spus Marius Butuza.

Anul trecut, în urma unui control al Curții de Conturi la Primăria Dej, s-a stabilit că suma totală a abaterilor constatate și care au o influență directă asupra datelor din contul de execuție este de 4.113.753 de lei. Din această sumă s-a decis recuperarea sumei de 1.367.440 de lei, care, conform concluziilor Curții de Conturi, are ca termen de recuperare data de 31.03.2015. Tot consilierul Butuza spune că, potrivit Legii Finanțelor Publice, contul de execuție are ca termen limită de depunere 31.05.2015.

Prin urmare, acesta a propus ca aprobarea contului de execuție al bugetului local să fie amânată, până la clarificarea situațiilor apărute în urma controlului Curții de Conturi și până când consilierii locali vor primi lămuriri în acest sens din partea executivului.

Consilierul își motivează cererea de amânare prin una dintre concluziile raportului Curții de Conturi, care spune că ”Nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii și neurmăririi de către conducere a măsurilor transmise de Curtea de Conturi, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.”

Pentru că primarul nu a fost de acord cu propunerea de amânare s-a trecut la vot, însă doar 5 consilieri au votat pentru (PSD, PC, PP-DD), în timp ce ceilalți 10 consilieri prezenți la ședință (PNL, UDMR și Nelu Anca de la PSD) s-au abținut, astfel că proiectul de hotărâre nu a trecut.

CITIȚI ȘI: Bugetul local al Dejului n-a trecut prin votul consilierilor. Ce planuri de mărețe investiții sunt cuprinse în proiectul de buget al Dejului pentru 2015 – FOTO/VIDEO

Soarta echipei de fotbal Unirea Dej discutată în ședința de consiliu local – VIDEO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More