Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Conturi de Yahoo atacate. Se impune schimbarea parolelor

0 202

ymail yahoo new version

Utilizatorii de poștă electronică Yahoo din România, Franța sau Marea Britanie sunt afectați de un atac informatic asupra căsuțelor de email. Până acum, zeci de mii de adrese de email au fost virusate.

Pentru a nu fi afectați de acest atac informatic, specialiștii ne recomandă să ne schimbăm urgent parolele, chiar dacă nu ne-a fost atacat contul. De fapt, specialiștii spun că schimbarea periodică a parolelor este o chestiune ce ține de protecție în general și că trebuie făcută pentru a nu fi supuși la riscuri.

Pentru cei care accesează propria căsuță de email și din alte locații decât locuința proprie și de pe alte dispozitive desktop sau mobile, specialiștii recomandă schimbarea parolei la intervale regulate de timp. Astfel, cei care înceracă să spargă o parolă, nu o vor putea ghici dacă aceasta este schimbată periodic.

Atacul informatic asupra adreselor de Yahoo vizează serviciul de publicitate al serviciului de email, 27.000 de adrese fiind virusate în fiecare oră.

„Utilizatorii care au intrat pe yahoo.com au primit anunțuri publicitare de pe ads.yahoo.com, unele dintre acestea conținând viruși informatici”, au anunțat reprezentanții unei companii de securitate online, potrivit CNN.

„Am identificat recent un anunț publicitar care are scopul de a derula atacuri informatice asupra utilizatorilor. L-am îndepărtat imediat și continuăm să monitorizăm situația”, au anunțat reprezentanții Yahoo.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More