Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Copii intoxicați la o școală din Gherla. Mai multe ambulanțe intervin la fața locului – FOTO/VIDEO

0 97

Aproximativ 11 copii din Gherla au fost transportați în această dimineață la spital după ce au acuzat stări de rău la școală, ca urmare a unei intoxicări cu gaze.

Incidentul a avut loc la un corp de clădire ce aparține de Liceul ”Ana Ipătescu” din centrul orașului, unitate de învățământ cu clasele 1-4. Mai mulți copii au acuzat amețeli și stări de rău, ceea ce i-a determinat pe învățători să ceară ajutor la numărul unic de urgență 112.

O ambulanță pentru victime multiple de la Cluj-Napoca, dar și alte ambulanțe de la Dej, Gherla și care se aflau în zonă au fost trimise de urgență la fața locului pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor afectate.

O parte dintre victime au fost deja preluate de ambulanțe și transportate la Spitalul Municipal Gherla și la Secția de Pediatrie din localitate.

Alte ambulanțe se află la fața locului pentru preluarea copiilor care au nevoie de îngrijiri medicale, după ce victimele vor fi evaluate de către medici.

Din câte se pare, incidentul ar fi pornit de la un odorizant de cameră amplasat lângă o sobă. Acesta s-a supraîncălzit și a început să emane gaze. Mai întâi, elevii aflați chiar în apropierea sobei au anunțat cadrele didactice că se simt rău și manifestă amețeli, după care s-a creat o panică generală și toți copiii din clasă au fost evacuați.

Profesorii au sunat la 112, anunțând în primă fază că este vorba despre 11 copii intoxicați.

În urma examinării medicale a copiilor la spital, aceștia au fost lăsați să meargă acasă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More