Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Copiii defavorizați au primit daruri de la elevii dejeni, prin campania ”Vreau să ajut și eu”

0 134

În cursul lunii decembrie, Școala Gimnazială ‘’Avram Iancu’’ și Colegiul Național ‘’Andrei Mureșanu’’din Dej, în parteneriat cu Asociația Sfinții Apostoli Luca și Andrei din Dej, au desfășurat campania ‘’Vreau să ajut și eu!’’ care s-a concretizat în realizarea de shoebox-uri pentru copiii defavorizați.

Astfel, sub îndrumarea prof. Varga Nicoleta de la Școala Gimnazială ‘’Avram Iancu ‘’și Marchiș Ramona de la Colegiul Național ‘’Andrei Mureșanu’’, elevii mai multor clase au pregătit împreună cu diriginţii şi profesorii lor daruri menite să aducă bucurie acolo unde Moș Crăciun ajunge mai rar.

 ‘’Crăciunul este sărbătoarea care înfășoară întreaga planetă. În preajma Sfintelor Sărbători, inima oamenilor se umple de căldură sufletească și iubire infinită. Pentru a împărtăși magia sărbătorilor de iarnă, emoția împodobirii bradului și clipa la care visăm că o să-l întâlnim pe Moș Crăciun, am creat aceste pachete pentru copiii asociației cu dorința de a aduce o rază de lumină pe chipul lor, punându-ne munca și priceperea, precum și sufletul, pentru a-i ajuta pe aceștia” a fost mesajul transmis de elevii din clasele gimnaziale implicați an de an în campania derulată în cadrul proiectului educațional ‘’A fost odată…’’ încheiat între cele două instituții de învățământ  și Asociația SALA prin pr. Căpîlna Sorin, președintele asociației.

Elevii mai mari, liceenii, mărturisesc faptul că perspectiva lor asupra acestei sărbători s-a modificat de-a lungul timpului: „Cadourile pentru un copil reprezintă cea mai de preţ comoară în dimineaţa de Crăciun. Ştim asta, deoarece ne amintim cu drag şi bucurie de momentul când am văzut toate cadourile frumos împachetate sub brad, copii fiind şi noi. Odată cu trecerea timpului, viziunea noastră asupra semnificaţiei Crăciunului s-a schimbat; pentru noi, acum, cel mai de preţ dar este să oferim aceeaşi fericire pe care am simţit-o în fiecare dimineaţă de Crăciun. Ne bucurăm că am putut aduce zâmbetul pe buzele atâtor copii printr-un gest atât de mic cu valoare atât de mare.”

Campania derulată în luna decembrie a fost întâmpinată cu bucurie de elevii noştri care s-au implicat cu dăruire într-un proiect despre altruism şi compasiune, despre oameni care ajută oameni pentru ca DECEMBRIE să nu rămână o lună de iarnă şi atât… .E luna cadourilor. 35 de copii din Pintic vor primi cadouri de la colegii lor din cele două şcoli.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More