Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Copil căzut într-o fântână adâncă de 4 metri

0 2.855

Operațiune dramatică a pompierilor sălăjeni, care au fost solicitați să intervină luni după amiază pentru scoaterea unui copil de 7 ani dintr-o fântână.

Incidentul a avut loc pe un câmp din apropierea localității sălăjene Vârșolț. Copilul în vârstă de 7 ani a căzut accidental în fântână, una îngustă și adâncă de aproximativ 4 metri.

Pentru a-l scoate pe copil din fântâna adâncă, pompierii au fost nevoiți să scoată mai întâi apa din puț.

”Luni după masă, Secţia Şimleu Silvaniei şi Detaşamentul de pompieri Zalău au fost solicitate să intervină pentru a scoate un copil căzut accidental într-o fântână aflată pe un câmp din apropierea localităţii Vârşolţ.

Copilul de 7 ani a fost găsit şi extras, a fost preluat de către echipajul TIM şi se execută manevrele de resuscitare”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj.

Cea care i-a anunţat pe pompieri despre căderea copilului în fântână a fost chiar mama lui. Pompierii au găsit băiatul abia după ce au scos mare parte din apa din fântână adâncă de patru metri, cu două motopompe. 

Copilul a fost scos de pompieri la suprafaţă, fără semne vitale, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Zalău.

ACTUALIZARE:

Aici, medicii au dus o luptă continuă pentru salvarea băiatului. Pe tot parcursul nopții, personalul medical, de la asistente până la medicii specialiști au depus eforturi supraomenești pentru a-l ține în viață pe minor. Având în vedere că acesta a stat în apa rece din fântână mai mult timp, corpul acestuia a fost oarecum ”conservat”, temperatura corpului scăzând foarte mult.

Toată noaptea au continuat medicii operațiunile de reîncălzire a organismului și manevrele de resuscitare, pentru a-l readuce la viață pe băiețel.

Din nefericire, decesul băiețelului a fost pronunțat de către medici marți dimineața, după aproape 16 ore de când a fost scos din fântână.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More