Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Copil din centru de plasament, accidentat grav în timp ce se dădea cu rolele pe partea carosabilă

0 156

Un accident rutier grav a avut loc sâmbătă dimineața în jurul orei 11:33 pe strada 1 Mai din Huedin, Unde un minor de 11 ani a fost accidentat grav.

Copilul de 11 ani se zbate între viață și moarte, fiind în comă de gradul III, după ce a fost implicat într-un grav accident rutier. Copilul, provenit din Centrul de Plasament din Huedin, se plimba pe role, pe partea carosabilă. Băiatul s-a văzut nevoit să ocolească o mașină parcată neregulamentar și a ieșit prea mult pe șosea. În acel moment un autoturism a dat peste el și l-a accidentat grav.

Accidentul rutier a avut loc sâmbătă, pe strada 1 Mai din Huedin. Petrișor Adi P., de 11 ani, se plimba cu rolele, susțin martorii și polițiștii. În traseul său a întâlnit o mașină parcată și s-a văzut nevoit să o ocolească ieșind mult pe partea carosabilă. La momentul producerii accidentului, spun martorii, copilașul nu era supravegheat.

„Nimeni nu supraveghează acești copilași. Toți sunt împrăștiați în oraș, nimănui nu-i pasă de ei. Dacă se întâmplă ceva, ei imediat eliberează bilete de voie să se acopere. Un copil numai cu bilet de voie poate să plece din centru de plasament. În situații de urgență fac biletele de voie după un accident. Să fie clar, nu era supravegheat”, ne spune unul dintre martorii care a văzut accidentul rutier.

Tânărul care l-a accidentat pe copil este și el din Huedin. Acesta are 23 de ani și este student la Stomatologie. Șoferul susține că nu avea viteză, iar copilul i-a apărut în față brusc și nu a putut evita accidentul.

„Din primele informații, reiese faptul că un băiat de 11 ani, în timp ce se plimba cu rolele pe strada 1 Mai din Huedin, a încercat să ocolească un autoturism parcat. Din partea opusă circula un autoturism, condus de un tânăr de 23 de ani, din Huedin, care l-a acroșat pe minor”, ne spune Daniel Graur, purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj.

Minorul a fost preluat de medici de la locul accidentului și l-au transportat la Spitalul Orășenesc din Huedin. Medicii de aici au decis că starea băiatului este una extrem de gravă și au decis să-l trimită la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca. Băiatul nu avea cască de protecție când a fost lovit de mașină.

În ciuda stării de sănătate a copilului, Daniel Tămaș, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, spune că minorul își revine din starea comatoasă. Totodată, Daniel Tămaș îi contrazice pe martori și susține că băiatul era supravegheat în momentul în care a fost lovit de mașină. Tămaș declară că „un copil este greu de stăpânit și într-o secundă dispare și poate păți ceva”.

În acest caz, Poliția, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC) și Direcția de Sănătate Publică Cluj (DSP) desfășoară anchete.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More