Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Copil luat de apele Someșului în zona balastierei de la Reteag – FOTO/VIDEO

3 133

copil inecat balastiera reteag (15)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a fost anunțat sâmbătă că un copil a dispărut în apele râului Someș în zona balastierei de la Reteag, comuna Petru Rareș.

Din informațiile primite de la ISU Bistrița-Năsăud, este vorba despre un minor în vârstă de 15 ani, care se afla la scăldat împreună cu câțiva prieteni.

La un moment dat, din spusele martorilor, un grup de cinci copii s-au angajat în traversarea râului înot. Copilul de 15 ani, deși nu știa să înoate, a fost convins de amicii lui să treacă pe cealaltă parte a Someșului pentru a ajunge la un lac din apropiere.

Copilul a fost luat însă de ape și a fost tras la fund de curenții puternici. Văzând că amicul său se îneacă, celălalt copil care se afla cu el a ieșit pe malul celălalt și s-a făcut nevăzut.

Ceilalți trei minori care se aflau cu ei la scăldat spun  că băiatul de 15 ani a mai apucat să strige de câteva ori după ajutor, însă apoi nu a mai fost văzut ori auzit, în timp ce celălalt, care a fugit, nu a mai apărut.

Pompierii Gărzii de Intervenție Beclean au intervenit cu o barcă pneumatică și au început căutările de la locul dispariției copilului în aval. Însă deși au periat Someșul pe o distanță de 3 kilometri în aval și de câteva ori într-un perimetru de 100 de metri de locul dispariției, trupul minorului nu a mai apărut la suprafață.

La locul tragediei s-au adunat zeci de persoane din localitate, vecini și prieteni. Chiar și mama băiatului dispărut în apele Someșului a venit să-și aștepte copilul pe malul apei, deși șansele ca acesta să mai fie în viață sunt nule. Acum, femeia așteaptă doar ca trupul băiatului ei să fie scos la suprafață.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.942665809129520.1073741991.467241263338646&type=1

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Orban Petru spune

  Balastiere nesupravegheate in exploatare, desi aduna bani cu nemiluita NU securizeaza zonele sapate in si in vecinatatea albiei Somesului.Securizarea este ridicola cu o banda avertizoare ieftina si instabila ca rezistenta care se topeste la prima ploaie.Sapaturile ce nu respecta norme de nici un fel constituie adevarate capcane ascunse pentru oameni si animale.Se sapa la adincimi ce trec de 15 metrii,fara cartografiere clara si securizare adecvata ! Banii inainte de toate!Victimele sunt pierderi colaterale nesemnificative pentru exploatatori care musamalizeaza tot ! Se abuzeaza prin exploatarea in albie in speranta ca viiturile vor astupa golurile facute ! Investitie zero–profit maxim !

  1. lupean.emilian spune

   sa se inece si ei si cei care ar trebui sa-i controleze.Amin!

   1. Orban Petru spune

    Sa te auda D-zeu ! Pe ei nu-i ineaca Dracu’ ca ei cunosc unde au cacat gropile in albie.O fac de ani de zile si anual se ineaca accidental in Somes peste 20 de persoane ,numai din cauza gropilor sapate de Mafioti ! Mizeaza pe viituri care vor sterge urmele !Profitul pleaca la firma mama americano-canadiana !Romanii se aleg cu necazurile, numai ca sa fim „prieteni”.Prietenie scump platita !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More