Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Copil surdo-mut, accidentat mortal în Cluj-Napoca de o ambulanță SMURD

0 555

Un copil de 14 ani, surdo-mut, a fost accidentat mortal duminică pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca, de o ambulanță SMURD care se aflat în misiune. Minorul a traversat pe trecerea de pietoni și nu a observat ambulanța care se apropia în viteză.

”Un pieton în vârstă de 14 ani a fost accidentat grav pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. A traversat strada pe culoarea roșie a semaforului și a fost surprins și accidentat de o ambulanță SMURD, care se afla în misiune”, a precizat un polițist de la fața locului.

Ambulanța SMURD ieșise din curtea ISU Cluj și se deplasa în viteză la un caz.

„Am avut o ambulanţă de neonatologie care se deplasa la o intervenţie, să preia un copil nou-născut adus cu elicopterul pe Aeroportul din Cluj-Napoca. În timp ce se deplasa la intervenţie, a lovit un tânăr, un adolescent de 14 ani. Ambulanţa de neonatologie a rămas pe loc, echipajul medical a fost preluat de o altă ambulanţă SMURD şi a fost dus pentru a prelua copilul de la aeroport. Altă ambulanţă de la Serviciul judeţean a intervenit pentru a acorda asistenţă medicală şi a efectua manevre de resuscitare pentru adolescent”, a precizat Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

O altă ambulanță a intervenit de urgență pentru a acorda îngrijiri medicale, însă după aproape o oră de eforturi disperate și manevre de resuscitare medicii s-au declarat învinși și au fost nevoiți să pronunțe decesul copilului de 14 ani.

„Ambulanţa se deplasa în misiune, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, şi a surprins, pe o trecere de pietoni de pe b-dul 21 Decembrie, un tânăr de 14 ani care era angajat în traversare. În urma accidentului, pietonul a decedat şi în momentul de faţă se fac verificări pentru a se clarifica toate aspectele de producere a acestui nefericit eveniment. Tânărul era cu deficienţe, era surdo-mut”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More