Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Copil surdo-mut, accidentat mortal în Cluj-Napoca de o ambulanță SMURD

0 446

Un copil de 14 ani, surdo-mut, a fost accidentat mortal duminică pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca, de o ambulanță SMURD care se aflat în misiune. Minorul a traversat pe trecerea de pietoni și nu a observat ambulanța care se apropia în viteză.

”Un pieton în vârstă de 14 ani a fost accidentat grav pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. A traversat strada pe culoarea roșie a semaforului și a fost surprins și accidentat de o ambulanță SMURD, care se afla în misiune”, a precizat un polițist de la fața locului.

Ambulanța SMURD ieșise din curtea ISU Cluj și se deplasa în viteză la un caz.

„Am avut o ambulanţă de neonatologie care se deplasa la o intervenţie, să preia un copil nou-născut adus cu elicopterul pe Aeroportul din Cluj-Napoca. În timp ce se deplasa la intervenţie, a lovit un tânăr, un adolescent de 14 ani. Ambulanţa de neonatologie a rămas pe loc, echipajul medical a fost preluat de o altă ambulanţă SMURD şi a fost dus pentru a prelua copilul de la aeroport. Altă ambulanţă de la Serviciul judeţean a intervenit pentru a acorda asistenţă medicală şi a efectua manevre de resuscitare pentru adolescent”, a precizat Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

O altă ambulanță a intervenit de urgență pentru a acorda îngrijiri medicale, însă după aproape o oră de eforturi disperate și manevre de resuscitare medicii s-au declarat învinși și au fost nevoiți să pronunțe decesul copilului de 14 ani.

„Ambulanţa se deplasa în misiune, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, şi a surprins, pe o trecere de pietoni de pe b-dul 21 Decembrie, un tânăr de 14 ani care era angajat în traversare. În urma accidentului, pietonul a decedat şi în momentul de faţă se fac verificări pentru a se clarifica toate aspectele de producere a acestui nefericit eveniment. Tânărul era cu deficienţe, era surdo-mut”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.