Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Copilaș declarat mort după o resuscitare maraton

0 1.496

După aproape 16 ore de la momentul în care a fost scos după ce a căzut într-o fântănă, băieţelul de 7 ani din Vârşolţ a fost declarat decedat în această dimineață la spitalul din Zalău.

Incidentul a avut loc pe un câmp din apropierea localității sălăjene Vârșolț. Copilul în vârstă de 7 ani a căzut accidental în fântână, una îngustă și adâncă de aproximativ 4 metri.

Cea care i-a anunţat pe pompieri despre căderea copilului în fântână a fost chiar mama lui. Pompierii au găsit băiatul abia după ce au scos mare parte din apa din fântână adâncă de patru metri, cu două motopompe. 

Copilul a fost scos din apă în hipotermie severă, având o temperatură a corpului de doar 19 grade Celsius. Medicii SMURD au început imediat manevrele de resuscitare, dar şi procedurile de reîncălzire a corpului.

Micuţul a fost transportat la UPU Zalău, acolo unde s-a mai solicitat sprijinul unui echipaj de ambulanţă pentru a continua manevrele de resuscitare.

Pe tot parcursul nopții, personalul medical, de la asistente până la medicii specialiști au depus eforturi supraomenești pentru a-l ține în viață pe minor. Având în vedere că acesta a stat în apa rece din fântână mai mult timp, corpul acestuia a fost oarecum ”conservat”, temperatura corpului scăzând foarte mult.

Protocolul spune că atunci când este declarat decesul, “corpul trebuie să fie <cald şi mort>”, adică temperatura corporală să aibă 35-36 grade Celsius.

La ora 10:34, marți dimineața, după aproape 16 ore de când a fost scos din fântână, medicii UPU Zalau au decis să oprească manevrele de resuscitare și au declarat decesul micuțului.. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More