Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Copilaș rănit la Vîrșolț, pentru că a traversat neregulamentar

0 53

Un băieţel de zece ani din comuna Românași a căzut victimă unui accident rutier, petrecut duminică după-amiază, 1 noiembrie, în jurul orei 17.15, pe DN 1H, pe raza localităţii Vîrșolț.

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, s-a stabilit faptul că șoferul, un bărbat de 30 ani, din comuna Marca, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, a acroşat cu partea dreaptă faţă a autoturismului un minor de 10 ani, care s-a angajat în traversarea străzii în fugă şi prin loc nepermis.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Victima a fost transportată a spital pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă.

Preveniți victimizarea copiilor dumneavoastră prin accidente de circulație!

Într-o clipă de neatenție sau grabă, cei în care dumneavoastră ați investit speranțe, vise și multă dragoste – copiii – pot deveni victime ale unor accidente rutiere cu urmări tragice!

De la începutul acestui an, 11 copii au căzut victime ale unor accidente rutiere grave produse din culpa lor.

Cauzele producerii acestor accidente au fost, în principal, traversarea neregulamentară și lipsa de supraveghere a copiilor.

Astfel, pentru prevenirea unor astfel de evenimente, poliția recomandă părinților să-i învețe pe copii să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate și semnalizate prin indicatoare sau marcaje; să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestuia pe la colțul străzilor și numai după ce s-au asigurat; să circule numai pe trotuare, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în șir, unul după altul și să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin față sau spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More