Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Copilașii de la Preventoriul TBC de la Ilișua au primit daruri multe de Crăciun – FOTO

0 675

O campanie umanitară, pornită din inițiativa unui tânăr din apropiere de Dej, a făcut aproape 60 de copii mai fericiți de Crăciun. Acesta, alături de alte persoane cu inimă mare, au adunat cadouri, îmbrăcăminte și toate cele necesare unui copilaș și, cu mașinile încărcate de daruri, le-au dus la Preventoriul TBC de la Ilișua.

Făcând apel pe Facebook la bunăvoința oamenilor de a dona produse sau bani din care să fie cumpărate cele necesare, Radu Drăgan și mama acestuia, Adriana, le-au avut alături pe Roxana Pop și Ioana Pașca. Tânărul, care trăiește la Paris, în capitala Franței, a venit în România și s-a apucat de treabă în această acțiune caritabilă.

Radu s-a dus mai întâi la Preventoriul de la Ilișua pentru a vedea câți copii sunt internați acolo și de ce au aceștia nevoie. Astfel, a făcut o listă cu fiecare copilaș în parte, cu vârsta, înălțime și mărimile acestora, pentru a ști ce să le cumpere.

Din donații s-au strâns 2.100 de lei, dar și haine și încălțăminte. În pachetele cadou s-au adăugat apoi periuță și pastă de dinți, șampon, săpun, hârtie igienică, șosete, lenjerie intimă, rechizite, pixuri, creioane și alte produse necesare, pentru fiecare dintre cei 58 de copilași.

Bineînțeles, aceștia au primit și jucăirii, păpuși pentru fetițe și mașinuțe pentru băieței.

Vineri, o autoutilitară de transport marfă a preluat toate aceste cadouri din Gilău, locul unde au fost depozitate temporar, iar apoi transportate spre Ilișua, în Bistrița-Năsăud, spre bucuria celor mici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More