Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: 4 iunie, ”Ziua Tratatului de la Trianon”

0 103

Deputatul dejean Cornel Itu transmite că a votat, alături de parlamentarii PSD, declararea zile de 4 iunie drept ”Ziua Tratatului de la Trianon”.

”Miercuri am votat pentru adoptarea Proiectului legislativ al PSD, inițiat de senatorii Titus Corlățean și Nicolae Șerban, care prevede declararea zilei de 4 iunie drept ”Ziua Tratatului de la Trianon”, precizează Cornel Itu într-un comunicat de presă.

Tratatul a fost adoptat în 1920 și prin el comunitatea internațională a recunoscut Unirea din 1918 a Transilvaniei cu România.

”Este o dovadă că Iohannis a spus o enormitate când a susținut că PSD ar vrea să vândă Ardealul! În realitate, parlamentarii PSD sunt atașați valorilor naționale! Astfel de legi nu trebuie să facă obiectul unor dispute electorale, cum a încercat Iohannis să facă cu o săptămână în urmă. Suntem în plină pandemie, iar exacerbarea unor emoții naționale reprezintă un demers iresponsabil la care politicienii trebuie să renunţe pentru a nu crea tensiuni artificiale. Singurul care până acum a creat tensiuni între comunitățile etnice din România a fost președintele Iohannis. Acest discurs iresponsabil este absolut inacceptabil în contextul stării de criză în care ne aflăm”, transmite deputatul din Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More