Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu – „Astăzi celebrăm, alături de toți europenii, Ziua Europei Unite”

0 250

Cornel Itu transmite un mesaj cu ocazia serbării Zilei Europei.

Deputatul PSD Cornel Itu transmite un comunicat de presă referitor la celebrarea zilei de 9 mai. Redăm în totalitate mesajul domnului deputat.

Ziua de 9 Mai are pentru noi, românii, o triplă semnificație. Astăzi celebrăm, alături de toți europenii, Ziua Europei Unite. Totodată, 9 Mai semnifică Ziua Independenței României. În acest an sărbătorim 142 de ani de la semnarea Declaraţiei de Independenţă a României în Adunarea Deputaţilor de către Mihail Kogălniceanu. Mai mult, această zi marchează încheierea unuia dintre cele mai sângeroase războaie care a avut loc pe continentul european, a doua conflagraţie mondială, prin capitularea Germaniei în anul 1945.

Astăzi, când sărbătorim Ziua Europei și țara noastră are un rol deosebit de important în configurația politică a acestor vremuri, exercitând pentru prima oară Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene – misiune pe care Guvernul PSD și-o asumă cu responsabilitate și competență -, să ne aducem aminte de un moment istoric fundamental pentru bătrânul continent – semnarea declarației lui Robert Schuman, unul dintre părinții fondatori ai Uniunii Europene. Prin acest act, semnat în 1950, s-a propus unirea industriilor de oțel și cărbuni ale Franței, Germaniei de Vest și ale altor state, ducând la crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului, un eveniment care marchează pacea și unitatea. Uniunea Europeană a fost înființată oficial când Tratatul de la Maastricht a intrat în vigoare, pe 1 noiembrie 1993.

Țara noastră are deja o tradiție ca parte a comunității europene și în prezent contribuie în mod direct la crearea politicilor europene. Cetățenii români știu că proiectul european a generat avantaje numeroase României, printre care: accesul la tehnologii avansate pentru modernizarea industriei și agriculturii, a introducerii unui management modern; integrarea pe piața internă a UE  care înseamnă creșterea productivității și a nivelului de trai a românilor, o economie competitivă, în măsura să reziste presiunilor concurențiale ale produselor și serviciilor occidentale. Mai mult de atât, românii au dobândit drepturi ca cetățeni europeni, iar acestea ne garantează un plus de stabilitate și siguranță.

În această zi importantă, le doresc românilor și celorlalți cetățeni europeni, înțelegere și prosperitate, respect reciproc și unitate! La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More