Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: ”Avem datoria de a susține necondiționat activitatea presei”

0 27

someseanul-Cornel Itu DSC07554

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, deputatul Cornel Itu transmite prin intermediul Someșeanul.ro următorul mesaj: ”În această zi, jurnaliştii din toate colţurile lumii sărbătoresc una dintre cele mai importante valori democratice, libertatea presei.”

La 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declară ziua de 3 mai drept Ziua mondială a libertății presei. Ideea acestei acțiuni a apărut la Conferința Generală UNESCO care, printr-o rezoluție din 1991 asupra „Promovării libertății presei în lume”, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă și independentă este o componentă esențială a unei societăți democratice.

”Această zi este considerată un moment prielnic pentru consolidarea promovării presei, susținerea gradului de independență și un bun prilej de a aduce un omagiu celor ce au contribuit semnificativ la dezvoltarea presei.

Să ne reamintim că în România, lupta pentru obținerea unui drept fundamental – libertatea de expresie- a fost câștigată cu mult efort. Acesta este motivul pentru care avem datoria de a susține necondiționat activitatea presei. Le urez tuturor celor care profesează în mass-media succes în activitatea lor, putere și curaj în eforturile pe care le depun pentru a ne aduce la cunoștință noutățile și adevărul lumii în care trăim!”, mai spune Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More