Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: ”Avem datoria de a susține necondiționat activitatea presei”

0 16

someseanul-Cornel Itu DSC07554

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, deputatul Cornel Itu transmite prin intermediul Someșeanul.ro următorul mesaj: ”În această zi, jurnaliştii din toate colţurile lumii sărbătoresc una dintre cele mai importante valori democratice, libertatea presei.”

La 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declară ziua de 3 mai drept Ziua mondială a libertății presei. Ideea acestei acțiuni a apărut la Conferința Generală UNESCO care, printr-o rezoluție din 1991 asupra „Promovării libertății presei în lume”, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă și independentă este o componentă esențială a unei societăți democratice.

”Această zi este considerată un moment prielnic pentru consolidarea promovării presei, susținerea gradului de independență și un bun prilej de a aduce un omagiu celor ce au contribuit semnificativ la dezvoltarea presei.

Să ne reamintim că în România, lupta pentru obținerea unui drept fundamental – libertatea de expresie- a fost câștigată cu mult efort. Acesta este motivul pentru care avem datoria de a susține necondiționat activitatea presei. Le urez tuturor celor care profesează în mass-media succes în activitatea lor, putere și curaj în eforturile pe care le depun pentru a ne aduce la cunoștință noutățile și adevărul lumii în care trăim!”, mai spune Cornel Itu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.