Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu, candidat pentru al treilea mandat în Camera Deputaților. Pe lista PSD este și viceprimarul Dejuluiu

0 44

Conducerea județeană a PSD Cluj și-a stabilit lista cu candidații la alegerile parlamentare din luna decembrie, atât pentru Camera Deputaților, cât și pentru Senat.

Astfel, la Camera Deputaților, președintele PSD Cluj Horia Nasra ocupă prima poziție pe lista candidaților, fiind urmat de președintele PSD Dej, Cornel Itu, care candidează pentru obținerea celui de-al treilea mandat. Lista este completată de Cristina Burciu, director la Compania de Apă Turda, viceprimarul din Gherla, Iulia Trif, primarul comunei Jucu, Dorel Pojar, dar și de Teodora Muncelean, viceprimarul din Dej.

Având în vedere rezultatele obținute de social-democrați la alegerile locale, partidul se bazează că va obține la Cluj cel puțin trei sau chiar patru mandate de deputați. În ceea ce privește lista de candidați de la Senat, aici lucrurile sunt mai simple, având în vedere că PSD speră la obținerea a cel puțin unui mandat. Candidați sunt consilierul judeţean Vasile Ilea, urmat de Simina Şipoş – preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Câmpia Turzii.

În cazul listei de candidați a social-democraților nu este deloc surprinzător faptul că formațiunea politică aruncă în luptă nume noi, aspect cu care ne-a obișnuit și la alegerile locale, fiind o tactică de îmbunătățire a imaginii partidului. Astfel, PSD nu i-a inclus pe listă pe actualii parlamentari, Alexandru Cordoș (cu grave probleme de imagine după scandalul de corupție în care a fost implicată familia acestuia) și Aurelia Cristea (care ar fi putut produce pierderi masive la vot pentru PSD din partea fumătorilor).

În ceea ce-l privește pe Cornel Itu, situația candidaturii acestuia nu a fost clarificată decât sâmbătă, după ședința filialei județene Cluj a PSD. Până să fie bătută în cuie lista de candidați se zvonea că Itu va fi candidatul PSD Cluj pentru Senat, sau că ar lua în calcul chiar o candidatură independentă dacă nu își va mai găsi loc pe listă. Se pare că, până la urmă, logica și-a spus cuvântul în rândul social-democraților clujeni, care nu aveau cum să renunțe la candidatul de la Dej, unde PSD a obținut unul dintre cele mai bune scoruri la alegerile locale.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More