Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu a câștigat al treilea mandat în Camera Deputaților: ”Cred că va fi cel mai bun rezultat pe județul Cluj: un senator și trei deputați”

0 71

Primele rezultate ale alegerilor parlamentare desfășurate în 11 decembrie relevă faptul că PSD va obține cel puțin trei mandate, unul de senator și doi de deputați. Astfel, pe lângă Horia Nasra, candidat pe prima poziție pe lista PSD la Camera Deputaților, la distribuirea directă a mandatelor intră și Cornel Itu, care câștigă astfel al treilea mandat de parlamentar. Scorul obținut de PSD la aceste alegeri pot aduce și un al treilea mandat de deputat.

Imediat după aflarea rezultatelor sondajelor efectuate duminică la urne, Cornel Itu s-a bucurat alături de colegii săi din Cluj-Napoca de rezultatele obținute, după care s-a întors ”acasă” la Dej, unde a avut amabilitate să ne acorde și un interviu.

”În primul rând eu vreau să mulțumesc alegătorilor pentru că au dat o șansă României. Prin tot ceea ce a prezentat Partidul Social Democrat, programul economic și politic, a fost, cred eu, un fapt pozitiv, un fapt care a generat aceste voturi.

Noi suntem oamenii faptelor și nu ai vorbelor, întotdeauna când am preluat o guvernare am făcut o creștere economică, care s-a regăsit atât în investiții, cât și în salariile oamenilor. Cred eu, cu tărie, că vom da o notă nouă României, o Românie puternică în care cetățenii să trăiască demn, în care instituțiile statului să fie demne și reprezentative și cred că tot efortul pe care l-am făcut și l-au făcut și românii va fi spre binele României” a declarat Cornel Itu după aflarea primelor rezultate ale sondajelor de la ieșirea de la urne.

Deputatul dejean s-a referit în interviul acordat și la proiectele pe care și le-a propus în următoarea perioadă.

”Dacă până acum am reprezentat Colegiul 6 Dej, de acum înainte voi reprezenta întreg județul, dar inima mea și sufletul meu vor rămâne pe Valea Someșului. Ce-mi propun? Să duc proiectele legislative mai departe, cele pe care le-am propus Parlamentului. Am avut și satisfacția de a trece foarte multe proiecte legislative, unul dintre cele mai importante fiind TETAPOLIS, un proiect deosebit, care va da o notă deosebită județului Cluj, în cercetare, dezvoltare și inovare.

Dacă azi brand-ul principal al celor din Cluj este IT-ul în 3-4 ani brand-ul principal al Clujului, al întregii Transilvanii și poate al României va fi cercetare, inovare, dezvoltare.

Alte proiecte dragi mie, care astăzi sunt în anumite faze în Parlamentul României, spre să le duc la bun sfârșit și sigur că voi merge pe educație, sănătate, cultură și sport, pentru că cei care investesc în aceste domenii, investesc în viitorul României”, a mai spus parlamentarul PSD.

Cornel Itu s-a referit și la infrastructura adecvată care va duce la dezvoltarea armonioasă a întregii Românii, la investițiile din sănătate, printre acestea aflându-se și Spitalul Regional de Urgență Cluj, investițiile în agricultură (prin sistemele anti-grindină și de irigații), dar și la Autostrada Transilvania ”care trebuie finalizată într-un termen destul de scurt”.

Potrivit calculelor PSD, partidul va obține cel mai bun rezultat pe județul Cluj-Napoca, Cornel Itu înaintând posibilitate ca partidul să să obțină un mandat de senator și trei de deputați.

Vedeți toate declarațiile deputatului Cornel Itu în materialul video de mai sus.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More