Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: Centrele pentru persoane vârstnice, focare de infecție cu coronavirus

1 304

Într-o declarație politică, prin care se referă la măsurile de protecție a vârstnicilor din centrele de îngrijire a seniorilor din țară, deputatul Cornel Itu aminteșțe și de cazul Căminului de Vârstnici de la Sântioana.

Redăm mai jos declarația politică a parlamentarului Cornel Itu:

Realitatea ultimelor luni ne-a arătat că persoanele vârstnice sunt cele mai vulnerabile în fața noului coronavirus. Cu atât mai mult, vârstnicii din aziluri sunt expuși infectării, având în vedere faptul că trăiesc în colectivitate, având contact cu zeci de alte persoane rezidente în cămin, plus îngrijitori, spre deosebire de cei care se află în interiorul unei familii.

Ce măsuri s-au luat de către Guvern pentru protejarea acestor persoane atât de vulnerabile? Se fac teste pentru angajații din căminele de bătrâni? Răspunsul este trist și evident: Guvernul Orban nu s-a preocupat de situația acestei categorii de persoane, iar consecințele sunt tragice. Cel mai recent caz este cel al Centrului de persoane vârstnice din localitate Sântioana, comuna Țaga, județul Cluj, unde, din 56 de rezidenți 45 s-au îmbolnăvit. De asemenea, 5 angajați ai centrului au fost depistați pozitiv.

Este de la sine înțeles că infecția ajunge în aceste aziluri prin intermediul angajaților și apoi face ravagii în rândul persoanelor vârstnice, care suferă de boli cronice și sunt extrem de vulnerabile în cazul contactării noului coronavirus. Cum se respectă regulile de igienă în aceste centre? Cine verifică aceste lucruri? Cât de des sunt testați angajații? Iată câteva întrebări pentru guvernanții care sunt responsabili nu doar de protejarea vieții tinerilor și a celor activi în societate, ci și a celor ajunși la vârsta a treia, pentru că, nu-i așa?, și aceștia sunt cetățeni ai României, cu drepturi depline. Gradul de civilizație a unei societăți se măsoară după felul în care își tratează categoriile vulnerabile!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Pop Virgil spune

    Acţiunile nesăbuite de propagandă deşănţată din ultimul timp al organizaţiei infracţionale teroriste PSD-ALDE-UDMR-PPR a dus la ridicarea cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19. Scopul murdar al acestei organizaţii teroriste este de a crea haos în România printr-o îmbolnăvire masivă a populaţiei prin îndemnurile repetate către populaţie de a nu respecta regulile de protejare împotriva bolii impuse de autotităţi şi atacarea Guvernului Orban că îngrădeşte drepturile omului. Specialişti în dezinformare, minciună şi delaţiune organizaţia infracţională teroristă PSD-ALDE-UDMR-PPR urmăreşte ca alegerile locale şi parlamentare să nu aibă loc anul acesta, chiar cu riscul ca toată populaţia să se îmbolnăvească, pentru a nu pierde puterea locală şi parlamentară prin pierderea alegerilor şi a devaliza România fără nicio jenă. Nu-mi rămâne decât să strig: DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More