Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: ”Cinstirea noastră și recunoștință pentru meritele veteranilor de război”

0 59

Cornel Itu - Ioan Vasile Roman

În fiecare an, în 29 aprilie, sunt onorați veteranii de război, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

Cu această ocazie, deputatul Cornel Itu transmite prin intermediul Someșeanul.ro următorul mesaj:

”Astăzi, 29 Aprilie, la zi aniversară, se cuvine să aducem cinstirea noastră și recunoștință pentru meritele veteranilor de război. La această zi de cinstire a eroilor, trebuie să ne reamintim că mulți dintre cei care au luptat pentru patrie și idealurile noastre nu s-au mai întors la casa părintească, la soții, copii și prieteni, fiind înmormântați pe pământuri străine, uneori neștiute, fără cruci, flori sau lumânări la căpătâi.

Pentru toți aceștia, dar și pentru cei care încă mai sunt și îi prețuim, întreaga noastră gratitudine, respect și iubire! Să nu uităm să îi onorăm cu reculegerea noastră pe cei toți care nu sunt. Pe aceștia, Dumnezeu să-i odihnească! Iar pentru cei care, puțini la număr aflați în viață, cu urmele timpului brăzdate pe chip, vă urez La mulți ani, cu multă sănătate!”

Ziua veteranilor de război a fost instituită prin Legea 303/2007 și este sărbătorită în fiecare an pe 29 aprilie.

În 1902, pe 29 aprilie, regele Carol I instituia prin Înalt Decret, titlul de veteran de război, la exact 25 de ani de la decretarea la 29 aprilie 1877 a mobilizării pentru cucerirea independenței de stat a României.

Dacă în 1990 în România erau peste 900.000 de veterani, acum au mai rămas 35.000 și peste 125.000 de soții de veterani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More