Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: ”Clujul se sufocă din pricina ambuteiajelor. Am devenit o rușine națională la capitolul infrastructură rutieră”

0 57

Numărul de mașini înmatriculate în județul Cluj a crescut enorm în ultimii ani, potrivit datelor de la Registrul de Înmatriculări. Anul trecut erau raportate peste 220.000 de autoturisme, la o populație de 650.000 de persoane. La acestea se adaugă și numărul de mașini aflate în tranzit, sau cele ale studenților, care staționează peste an în municipiul Cluj Napoca, se arată într-un comunicat de presă semnat de deputatul Cornel Itu.

Clujul este, astfel al doilea oraș din țară, după București, în privința numărului de autoturisme. La capitolul aglomerare în trafic, se situează, evident, tot după București –  capitala României care într-un studiu recent a reieșit ca fiind al șaselea oraș din lume, din punct de vedere al traficului aglomerat, fiind depășit doar de orașe imense precum Istanbul, Rio de Janeiro sau Moscova.

”Atrag atenția că până în acest moment, cei care s-au perindat pe la șefia Consiliului Județean nu au făcut nici un demers pentru a construi noi variante ocolitoare. Infrastructura  Clujului nu trebuie să mai fie un subiect de negociat în fiecare campanie electorală, după bunul plac al unor politicieni.

Modernizarea drumurilor, șoselele de centură, precum și inelele de circulație, sunt teme care țin de normalitate, în oricare alt loc din Europa.

Politicienii spun cu mare viclenie că au investit în drumurile județene, când în realitate ei nu au fost preocupați decât de buzunarul propriu. Acest lucru reiese din faptul că majoritatea proiectelor de investiție ale Clujului sunt blocate, principalii lideri care s-au perindant pe la șefia Clujului fiind cercetați penal sau chiar condamnați la închisoare.

Clujul se sufocă din pricina ambuteiajelor pe care le regăsim la orice oră din zi, peste tot în Cluj Napoca. Am devenit o rușine națională la capitolul infrastructură rutieră, aceasta este cruda realitate.

A venit momentul să schimbăm lucrurile, să le dăm credit doar oamenilor care înțeleg că economia Clujului nu mai poate crește fără să dispunem și de o infrastructură modernă și bine întreținută. Guvernul PSD a demonstrat că vrea și că poate să apere interesele clujenilor, cuprinzând în Master Planul de dezvoltare un proiect vital pentru noi: centura de sud a Clujului.

Șoseaua aceasta va porni din capătul Mănășturului, va traversa Calea Turzii și va ieși în zona Selgros, urmând să fie unită cu centura Vâlcele – Apahida.

În mandatul meu de președinte al Consiliului Județean, acesta va fi principalul obiectiv: să demarez în regim de urgență acest proiect de infrastructură. De asemenea, voi relua, obligatoriu, lucrările la tronsoanele de drumuri județene, care în acest moment sunt pur și simplu abandonate. Sunt de plâns mai ales zonele turistice precum Beliș, Valea Ierii, Mărișel, a căror drumuri ne-ar fi putut aduce beneficii extraordinare.

Consiliul Județean chiar dispune de resurse, nu este nevoie decât de o voință puternică și de un control riguros al modului în care sunt gestionate aceste lucrări. E momentul să înțelegem că avem nevoie de oameni cinstiți la conducerea Consiliului Județean, pentru care lucrările de modernizare a drumurilor să țină strict de fișa postului, fără să mai fie transformate în subiecte de laudă pentru campanii electorale!

Vreau să demonstrez că cinstea și onoarea chiar fac diferența, într-un Cluj al normalității pe care ni-l dorim cu toții”, spune Cornel Itu în comunicatul amintit.

Produs de www.someseanul.ro, la comanda PSD Cluj.
Cod mandatar 21160002

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More