Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: Consiliul Judeţean va putea asigura fonduri pentru premierea olimpicilor din judeţul Cluj

0 182

Social-democraţii din Camera Deputaţilor au îndreptat marţi, 11 aprilie a.c., o nedreptate care li se făcea elevilor merituoşi la învăţătură proveniţi din localităţi mai sărace, în special din mediul rural.

Astfel, Camera Deputaţilor a adoptat, prin vot final, Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art. 111 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, iniţiativă a deputaţilor PSD, care va permite consiliilor judeţene să se implice în premierea elevilor care obţin rezultate deosebite la olimpiadele, concursurile şi competiţiile şcolare organizate la nivel judeţean. În cazul acestui proiect, Senatul va fi cameră decizională.

În contextul actual, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare nu au fonduri suficiente pentru a premia elevii olimpici cu rezultate merituoase la nivel judeţean. Cu toate acestea, legislaţia în vigoare prevede implicarea consiliilor judeţene numai în finanţarea organizării şi desfăşurării olimpiadelor şi a concursurilor şcolare locale, nu însă şi în asigurarea fondurilor pentru premierea elevilor.

În urma modificărilor aduse actului normativ, se creează cadrul legal prin care forurile judeţene pot să se implice în mod direct în finanţarea premiilor acordate acestor elevi. De asemenea, consiliile judeţene se pot implica şi în asigurarea fondurilor pentru  acordarea de stimulente financiare cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea elevilor cu rezultate deosebite la competiţii şcolare şi olimpiade.

Modificările aduse de noua lege susţin şi motivează copiii din medii sociale defavorizate, inclusiv din judeţul Cluj, să înveţe şi să facă performanţă în educaţie, se mai arată în comunicatul de presă al deputatului Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More