Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Cornel Itu dă o veste bună elevilor, studenților și profesorilor dejeni și clujeni: vin banii de la Banca Internațională

0 57

deputat cornel itu_6583

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 9 septembrie 2015, proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de împrumut (Proiectul privind învăţământul secundar) între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Washington, la 17 aprilie 2015, prin care un număr de 1160 de licee și facultăți de stat din țară vor beneficia de fonduri în valoare de 200 de milioane de euro.

Banii vor fi distribuiți liceelor care au dat rezultate slabe la examenul de bacalaureat sau au un număr crescut de abandonuri școlare, iar fondurile dedicate universităților vizează studenții din primii ani de facultate, întrucât rata abandonului studiilor este mai crescută în această etapă a studiilor.

Prin proiectul inițiat de Guvernul Ponta, Ministerul Educației și Cercetării Științifice a fost desemnat agenție de implementare și are întreaga autoritate și responsabilitate în realizarea lui. Proiectul este structurat pe trei componente și prevede intervenții la nivelul liceelor și facultăților, cum ar fi ore de consiliere, meditații, orientare profesională, achiziții de bunuri în scop educațional, revizuirea programei școlare, formarea cadrelor didactice și a directorilor, programe de vară, seminarii.

Împrumutul de 200 de milioane de euro este acordat pe o perioadă de 20 de ani și se va rambursa într-o singură tranșă, la finalul perioadei de creditare.

Pe lângă resursele interne și fondurile europene, România are nevoie de surse suplimentare pentru a atinge obiectivele europene în privința educației, iar acesta este motivul pentru care s-a apelat la o instituție financiară internațională.

”La început de nou an școlar, mă bucur să pot da o veste bună elevilor, studenților și profesorilor dejeni și clujeni. Gradul de pregătire școlară este principalul instrument pentru asigurarea necesarului forței de muncă, iar îmbunătățirea situației economice a oricărei țări depinde de acest lucru. Pregătirea trebuie realizată permanent, cu punerea accentului pe tânăra generație. Întrucât se apropie începerea anului școlar, le urez tuturor elevilor din Colegiul 6 mult succes!”, spune deputatul Cornel Itu prin intermediul unui comunicat de presă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More