Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu despre drumul Dej – Nireș: ”Plasarea DJ161D pe lista de priorități este imperativă”

0 67

cornel itu-deputat-dej

Guvernul a aprobat săptămâna trecută suma de 300 de milioane de lei pentru finanțarea lucrărilor la drumurile județene și comunale, iar județului Cluj i-a fost repartizată suma de 7.163.000 de lei. Hotărârea Guvernului este binevenită în condițiile în care drumurile sunt în condiții execrabile și necesită o urgentă reabilitare.

”În contextul rectificării bugetare care va avea loc luni, 31 august, în cadrul ședinței Consiliului Județean Cluj, îmi doresc o repartizare cât mai eficientă a bugetului. Consider că este mai mult decât necesar ca în lista de priorități a drumurilor județene care necesită reabilitare să se numere și DJ161D, care leagă municipiul Dej de localitatea Nireș. Starea acestui drum a fost și reprezintă în continuare subiectul multor nemulțumiri exprimate de către cetățenii colegiului pe care îl reprezint”, precizează  Cornel Itu într-un comunicat de presă.

În luna iunie a acestui an, fostul viceprimar al comunei Mica, Tiberiu Zelencz, a inițiat o petiție semnată de 500 de locuitori ai Nireșului pentru asfaltarea drumului care leagă municipiul Dej de localitatea Nireș, însă răspunsul primit i-a lăsat pe localnici doar cu simple promisiuni.

”Le reamintesc colegilor mei care sunt direct responsabili de alocarea și repartizarea bugetului, dar și celor care se ocupă în mod direct de lucrările de reabilitare că cetățenii, nevoile cetățenilor trebuie să fie pe primul plan în luarea oricărei decizii. Plasarea DJ161D pe lista de priorități este imperativă în condițiile în care sunt afectate autoturismele locuitorilor din comuna Mica, dar și a celor care tranzitează drumul prin Nireș – locuitorii comunei Unguraș. Mai mult de atât, trebuie să ținem cont că mai este foarte puțin timp până când copiii încep noul an școlar, iar viața lor este pusă în pericol din cauza condițiilor acestui drum. Este inadmisibil ca la doar 5 km de municipiul Dej, drumurile județene să fie aproape impracticabile.

Reacția cetățenilor și demersurile realizate în scopul soluționării acestei probleme trebuie să primească atenție și rezolvare imediată”, mai spune deputatul PSD.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More