Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu despre modificarea Legii Pensiilor: ”Un stat responsabil şi civilizat îşi cinsteşte trecutul”

0 38

deputat dej cornel itu

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, la iniţiativa şi cu sprijinul Grupului Parlamentar al PSD, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, ”noul act normativ reprezentând o binevenită reparaţie socială faţă de o însemnată parte a vârstnicilor din ţara noastră, loviţi crunt de Guvernul Boc”, spune deputatul Cornel Itu într-un comunicat.

”În cadrul şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, care avut loc miercuri, 3 iunie 2015, am votat pentru adoptarea unui act normativ care încheie un ciclu al inechităţilor perpetuate de regimul Băsescu-Boc, creând condiţiile pentru aplicarea în mod corect a principiului reducerii vârstei de pensionare pentru condiţii grele de muncă.

Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 380/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 263/2010 s-a reglementat încadrarea în condiţii speciale, a activităţilor desfăşurate anterior datei de 1 ianuarie 2001, în grupa I de muncă, fapt care a condus la reducerea corespunzătoare a vârstei standard de pensionare, dar numai pentru persoanele care au lucrat în aceste condiţii cel puţin 6 ani. Pentru a acorda egalitate de tratament, noul act normativ prevede acelaşi drept, respectiv reducerea vârstei standard de pensionare şi pentru persoanele care au desfăşurat activităţi încadrate în grupa I de muncă pe o perioadă mai mică de 6 ani. De asemenea, se reglementează ca perioadele de vechime în muncă realizate până la data de 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă, în condiţii speciale şi în alte condiţii de muncă, mai mici de 2 ani, să constituie stagiu de cotizare în condiţii deosebite, în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare.

Cred că un stat responsabil şi civilizat îşi cinsteşte trecutul, iar acestă lege vine ca un gest de omenie şi respect faţă de vârstnicii României, care şi-au făcut datoria faţă de societate muncind o viaţă întreagă”, mai spune deputatul dejean.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More