Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu despre TETAPOLIS: ”Am încredere că vom dezvolta cel mai puternic parc tehnologic și științific din regiune, poate chiar din țară”

0 90

Legea inițiată de deputatul Cornel Itu, cu scopul înființării parcului științific și tehnologic TETAPOLIS, a fost promulgată zilele trecute de către președintele României.

”Înalta tehnologie s-a conturat în ultimii ani ca domeniu principal pentru dezvoltarea Clujului, pe termen lung, iar această constatare m-a determinat să inițiez dar și să urmăresc parcursul acestui proiect în toate comisiile parlamentare, atât la Senat, cât și în Camera Deputaților, să susțin în fața colegilor mei importanța majoră a acestui act normativ, dorindu-mi foarte mult să fie adoptat. Eforturile mele au fost răsplătite, iar în data de 18 octombrie 2016, proiectul a fost adoptat de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional, după ce am luat cuvântul în ședința de plen. Acum, legea a fost promulgată și urmează doar să fie pusă în aplicare.

Am încredere că vom dezvolta cel mai puternic parc tehnologic și științific din regiune, poate chiar din țară, iar cercetarea va ajunge la Cluj un domeniu la fel de puternic precum cel al IT”, precizează parlamentarul dejean într-un comunicat transmis pe adresa redacției.

Terenul care va servi ca infrastructură de dezvoltare pentru TETAPOLIS (86.333 mp) se află în vecinătatea Parcului Industrial Tetarom I din municipiul Cluj-Napoca,  fapt care va oferi numeroase avantaje viitorului obiectiv de investiții (acces facil la infrastructura de transport și la utilitățile din interiorul parcului industrial TETAROM I, apropierea de locațiile universităților clujene, apropierea de centrul orașului, acces rapid la principalele căi de transport (rutier, aerian, feroviar).

”Îmi doresc să văd roadele acestei legi, să văd că județul Cluj ocupă primul loc în domeniul cercetării pe plan național, și le urez autorităților locale mult succes în implementarea acestui proiect important! Parcul științific și tehnologic TETAPOLIS va aduce mai multe locuri de muncă bine plătite  pentru tinerii care studiază acum în universitățile noastre, cât și pentru cercetătorii clujeni”, mai spune deputatul Cornel Itu.

Comandat de PSD – ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ CLUJ
Realizat de MAXIM IRINA FLORENTINA INTREPRINDERE INDIVIDUALA
Cod mandatar financiar: 11160007

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More