Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu despre Ziua Culturii Naționale

0 580

Deputatul dejean, Cornel Itu, a înaintat un comunicat de presă prin intermediul căruia își transmite propriile gânduri despre Ziua Culturii Naționale.

Prin intermediul unui comunicat de presă, deputatul Cornel Itu transmite propriile sale gânduri despre data de 15 ianuarie, zi ce marchează Cultura Națională prin celebrarea poetului național, Mihai Eminescu. Din punctul domnului Cornel Itu ziua de 15 ianuarie este una de bucurie, este sărbătoarea națională dedicată culturii poporului nostru român, cultură prin care o națiune își afirmă și promovează valorile identității sale.

El a insistat să noteze că „acest moment de sărbătoare se datorează eforturilor mele și a colegilor din Camera Deputaților, prin stabilirea zilei de 15 ianuarie ca Ziua Culturii Naționale (Legea 238/2010)”.

„Ziua de 15 ianuarie nu a fost aleasă întâmplător pentru a celebra cultura poporului român, semnificând ziua de naștere a marelui poet, Luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu. Este poetul ale cărui versuri le-am citit aproape fiecare dintre noi, iar operele lui ne-au bucurat inimile şi ne-au îmbogățit spiritual”, a continuat deputatul.

„Mă bucur că în Dej și în întreaga țară, aceasta zi este sărbătorită prin diverse manifestări. Îmi doresc ca Ziua Culturii Naționale și marcarea nașterii lui Mihai Eminescu să reprezinte un moment special al reunirii românilor  în jurul valorilor naționale, un prilej de mândrie că suntem români. Să nu uităm că și în cele mai grele clipe pentru poporul român, cultura a fost cea care a adus mereu bucurie și libertate” este finalul mesajului transmis de către Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More