Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: „Guvernul liberal nu dă doi bani pe educația românească”

0 102

Prin intermediul unui comunicat de presă, deputatul Cornel Itu lansează un atac dur la adresa actualului Guvern liberal și modul în care membrii acestuia gestionează educația în perioada pandemiei. Redăm în integralitate comunicatul deputatului.

Eșecul Guvernului Orban de a gestiona problema educației în perioada pandemiei se adâncește cu fiecare zi care trece. După ce și-a dovedit incompetența în a asigura măști de protecție pentru toți elevii și profesorii, după ce a eșuat în a introduce internet în toate școlile, iar tabletele pentru copiii nevoiași au rămas o simplă promisiune, Guvernul liberal nu știe nici el când se redeschid școlile, răzgîndindu-se de la o zi la alta. 

Peste 5.000 de școli din totalul de 22.000 nu au internet! Cum vor învăța acei copii? Cum poți cere să se facă școală online când poți oferi doar 70.000- 80.000 de tablete din necesarul de 250.000-300.000 pentru copiii fără posibilități materiale? Liberalii se fac vinovați de viitorul lipsit de orizont a acestor copii care nu au acces la educație. 

Guvernul a avut la dispoziție întreaga vară pentru a pregăti școlile pentru noul an, astfel încât elevii, dar și profesorii să nu fie puși în periocol de a se infecta cu noul coronoavirus.  Rezultatul? 

A trecut deja prima săptămână a lunii septembrie și nici acum nu există despărțitoare, nu se poate păstra distanța între bănci, nu sunt măști, tablete sau dezinfectanți, uscătoare electrice de mâini și nici bani pentru achiziția acestora de către școli ori autoritățile locale. Toate acestea pentru că nu există bunăvoință și nici interes pentru copiii României din partea PNL. Pentru Guvernul Orban prioritare sunt alegerile locale și “achizițiile” de primari, nu să asigure condiții pentru educație!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More