Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: ”La mulți ani celor care asigură restabilirea ordinii publice”

0 46

Tinerii antreprenori de la LAPI Dej si-au prezentat azi proiectele micilor lor afaceri (Cornel Itu)

Ziua Jandarmeriei Române este prilej de sărbătoare nu doar pentru cei care lucrează în sistem, ci și pentru oficialitățile publice. Cu această ocazie, deputatul Cornel Itu transmite un mesaj prin intermediul Someșeanul.ro tuturor jandarmilor.

”Astăzi, 3 Aprilie, sărbătorim 165 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. La 3 aprilie 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei (1849-1853), a semnat actul de înființare a jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, pe care a comunicat-o Divanului Obștesc și Sfatului Ocârmuitor. Acest document prevedea că Regimentul de jandarmi din Moldova se împarte în două subdiviziuni, în total 14 companii de jandarmi ce totalizau un efectiv de 1.433 jandarmi călări și pedeștri.

La mulți ani celor care asigură restabilirea ordinii publice, transportul și paza valorilor, bunurilor și materialelor periculoase, dar și paza și apărarea obiectivelor de importanță deosebită!”, se arată în comunicatul semnat de deputatul Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More