Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: Legea prin care dejenii și mulți alți locuitori din județul Cluj se pot pensiona cu 2 ani înainte, fără penalizare, a fost promulgată!

0 582

Legea pe care deputatul dejean Cornel Itu a inițiat-o împreună cu senatorul Alexandru Cordoș, cu scopul de a obține pentru o parte importantă a locuitorilor din județul Cluj, care trăiesc și muncesc de cel puțin 30 de ani în zone poluate de industria locală, reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, a fost promulgată miercuri, 30 septembrie, de președintele României.

”Legea 212/2020 intră în vigoare cu amendamentul pe care l-am depus la Comisia pentru muncă, prin care sunt incluși în rândul celor care beneficiază de această măsură dejenii și locuitorii de pe o rază de 8 km față de municipiul Dej!”, transmite Itu printr-un comunicat de presă.

De asemenea, prin amendamente, pe lângă municipiul Dej și comunele din apropiere au fost incluse, de asemenea, Turda și Câmpia Turzii, precum și localitățile de pe o rază de 8 km față de aceste orașe.

 ”Este o măsură justă și reparatorie față de cetățenii care au fost supuși efectelor toxice ale poluării, atât prin gradul de poluare, dar mai ales prin timpul de expunere.

Este o victorie meritată de către cetățenii municipiului Dej, precum și a persoanelor din celelalte zone prevăzute în noua lege, și sunt mulțumit că am reușit să le susțin și mai ales să le obțin aceste drepturi în calitate de deputat care îi reprezintă în Parlamentul României!”, mai spune parlamentarul dejean.

Legea promulgată poate fi consultată aici:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=16129

Cornel Itu – deputat PSD

Circumscripţia 13 – Cluj

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More