Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: „Locuitorii din Dej și comunele de pe o rază de 8 km beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani, fără penalizare”

0 885

Deputatul Cornel Itu a transmis un comunicat de presă referitor la un proiect de lege ce prevede reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără penalizare. Redăm comunicatul acestuia.

Astăzi, 8 septembrie 2020, a fost adoptat, cu amendamente, proiectul pe care l-am inițiat în urmă cu trei ani împreună cu senatorul Alexandru Cordoș, cu scopul de a obține pentru o parte importantă a locuitorilor din județul Cluj, care trăiesc și muncesc de cel puțin 30 de ani în zone poluate de industria locală, reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare. Prin amendamente, pe lângă municipiul Dej și comunele din apropiere au fost incluse, de asemenea, Turda și Câmpia Turzii, precum și localitățile de pe o rază de 8 km față de aceste orașe.

 Este o măsură justă și reparatorie față de cetățenii care au fost supuși efectelor toxice ale poluării, atât prin gradul de poluare, dar mai ales prin timpul de expunere.

Este o victorie meritată de către cetățenii municipiului Dej, precum și a persoanelor din celelalte zone prevăzute în noua lege, și o mare satisfacție pentru mine, în calitate de deputat care îi reprezintă în Parlamentul României!

Proiectul adoptat astăzi de Camera Deputaților, ca for decizional, poate fi consultat aici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More