Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: ”O nouă lege a sportului va permite administrațiilor locale și județene să susțină sportul de performanță”

0 55

cornel itu-liviu pop

Deputatul PSD Cornel Itu a anunțat vineri, la sediul social-democraților de la Dej, faptul că se pregătesc două legi noi în domeniul sportului și a sponsorizării. Anunțul a fost făcut în cadrul întâlnirii pe care Cornel Itu a găzduit-o cu ocazia vizitei făcute la Dej de ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu-Marian Pop.

”Ministrul Finanțelor, domnul Vâlcov, la grupul parlamentar, a dat OK-ul ca doamna ministru Szabo de la Sport să facă o nouă lege a sponsorizării, până în luna mai.

E benefică nu numai pentru sport, pentru cultură, învățământ, sănătate și educație, o fostă lege a mecenatului care a funcționat foarte bine și înainte cred că o să repună pe tapet și, probabil, că o să avem o lege a sponsorizării mult mai atractivă atât pentru patroni, cât și pentru diferite cluburi sau ONG-uri.

Ce mă bucură mai mult, prin Guvernul României va trece o nouă lege a sportului, lege care va permite ca administrațiile locale și județene să susțină sportul de performanță, pentru prima dată, sportul de performanță național și internațional, într-un cadru legal care era așteptat de foarte mult timp.

Probabil va trebui amendată această lege pentru a se permite o perioadă de tranziție cluburilor, pentru că sunt în plin campionat și poate că ar trebui doar după terminarea campionatului”, a spus Cornel Itu.

Guvernul României a adoptat în cadrul ședinței de Guvern din 4 martie 2015 două modificări la legea Educației Fizice și Sportului — 69/2000. Modificările fac referire la obligativitatea cluburilor, a asociațiilor sportive și a sportivilor profesioniști de a respecta normele și regulamentele sportive ale federațiilor sportive naționale cu privire la activitățile de selecție, pregătire, performanță și participarea la competiții interne și internaționale.

De asemenea, la articolul 18 al legii 69/2000 se modifică litera ‘b’ ce reglementează baza juridică pentru ca autoritățile locale să poată finanța activitățile sportive de performanță.

”Noi am adoptat în Guvern săptămâna aceasta o ordonanță prin care, pe de o parte dăm mai mulți bani la sport, la federațiile sportive, pe de altă parte am stabilit ca din impozitul pe jocurile de noroc, acel 2% pe tot ce înseamnă jocuri de noroc, să ducem mult mai mulți bani la cultură.

Cultura în România va avea pentru prima dată un buget sănătos din acest impozit și, evident, și pe sport și pe cultură va trebui să ne concetrăm mult mai sănătos. Deci sunt pași buni și bugetele vor fi consistente”, a completat și ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More