Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: ”Partidele de dreapta nu au redus contribuţiile sociale”

0 70

Tinerii antreprenori de la LAPI Dej si-au prezentat azi proiectele micilor lor afaceri (Cornel Itu)

Deputatul dejean Cornel Itu spune că partidele de dreapta nu au redus contribuţiile sociale pentru a uşura sarcina angajatorilor, deși au fost la guvernare timp de 10 ani.

„Încă din anul 2000, cînd la guvernare se afla CDR – din care făceau parte PNL şi PD -, nivelul contribuţiilor sociale era de 60%! Abia în 2004, în timpul guvernării PSD, a scăzut procentul cu peste 10%, ajungînd la 49,5%. Pe parcursul mandatelor lui Băsescu, deşi, atît PNL cît şi PDL s-au aflat la guvernare, nu au făcut nici o intervenţie în acest sens. Sarcina fiscală asupra costului forţei de muncă în România era în 2008 peste nivelul din 18 state UE, iar în 2009 a crescut cu 1,5%. În anul 2010, Guvernul Boc le-a dat IMM-urilor lovitura de graţie, majorînd TVA peste noapte cu 5 procente şi introducînd impozitul forfetar”, a declarat Cornel Itu.

Totodată, deputatul PSD arată că, după doar o lună de la tăierea salariilor, a subvenţiilor, a indemnizaţiilor şi a ajutorului de şomaj, Emil Boc anunţa creşterea taxelor. „O măsură care «mai ieri» era aspru criticată de el însuşi şi de oamenii săi ca fiind extrem de periculoasă pentru economia României. Andreea Paula Vass, la vremea aceea consilier al premierului Emil Boc, declara în 7 mai 2010, imediat după anunţul făcut de Băsescu privind tăierile de salarii, pensii, subvenţii şi indemnizaţii, că «alternativa creşterii cotei unice sau a TVA-ului ar fi scăzut şi mai drastic consumul, şi nu doar atît, dar ar fi trimis şi firmele în faliment, astfel încît capacitatea de creştere a producţiei, de revenire economică, ar fi fost complet anulată sau amînată nejustificat, vreme de 2-3-4 ani». Acesta este doar un exemplu de demagogie specifică celor care pretind că duc o politică de dreapta, orientată spre sprijinirea mediului de afaceri”, consideră parlamentarul.

Citește mai multe pe ZiarulFăclia.ro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More