Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu printre cei care au votat noua legea privind amplasarea radarelor pe drumurile publice

0 531

Deputatul Cornel Itu se află printre cei care au votat legea prin care se interzice amplasarea aparatelor radar în zone de unde nu sunt vizibile.

În săptămâna aceasta, în ședința de plen a Camerei Deputaților, deputatul Cornel Itu, alături de colegii din PSD, a votat pentru adoptarea Legii pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, reexaminată ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.684 din 6 noiembrie 2018. Noua lege, care urmează să fie promulgată, interzice amplasarea aparatelor radar în locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice. Totodată, conform noului act normativ polițiștii rutieri, respectiv polițiștii de frontieră sunt obligați să poarte uniformă cu înscrisuri și însemne distinctive.

Legea mai prevede faptul că dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere.  Legea pune bazele pe prevenție, întrucât amplasarea radarelor la vedere înseamnă că șoferul încetinește și devine prudent. Statisticile demonstrează ca acolo unde au fost montate machete ale mașinilor de poliție, numărul accidentelor din cauza vitezei s-a redus simțitor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More