Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu – proiect de lege de importanță majoră pentru structurile sportive

1 255

Deputatul Cornel Itu a inițiat în această săptămână un proiect de lege în privința asigurării unei continuități în ceea ce privește finanțarea structurilor sportive.

Deputatul Cornel Itu a elaborat și a inițiat în această săptămână un proiect de lege de importanță majoră pentru structurile sportive, pentru buna desfășurare a activității acestora, în special în privința asigurării unei continuități în ceea ce privește finanțarea lor. Proiectul de lege va modifica Legea nr. 350 din 2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Scopul acestei legi  este crearea unor condiții reale și de egalitate de șanse pentru accesarea de fonduri nerambursabile pentru toți operatorii de programe, în special pentru cei din domeniul sportului.

Aprobarea Bugetului are o perioadă considerabilă de dezbatere până la aplicare, și uneori se prelungește, fapt care conduce la blocarea desfășurării programelor (a campionatelor sau turneelor) în perioada ianuarie-martie, întrucât nu se pot deconta cheltuielile care pot fi dovedite prin chitanțe și facturi (arbitraj, cazare, masă, servicii medicale, transport, care asigură buna desfășurare a proiectului), având în vedere legea care e acum în vigoare.

„Principala modificare pe care am adus-o prin proiectul meu este că se înlocuiește condiția temporală a anului bugetar cu condiția contractării de achiziții, bunuri sau servicii strict în scopul programului respectiv. Cred că modificarea conduce la o mai bună aplicare a dispozițiilor legii și acoperă alte ipoteze care nu se intersectau cu anul bugetar. Astfel, cheltuielile vor fi eligibile dacă se dovedesc că au fost oportune și justificate în scopul programului, eliminându-se rigiditatea limitei temporale” a declarat deputatul Cornel Itu.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. INGERASUL ROSU spune

    Proiect de lege din partea pesedistului ITU-Pai asta voteaza,doar in favoarea hotilor,a coruptilor a praduitorilor.
    Adica proiect de lege-TOT DIN BANI PUBLICI PENTRU SPORT-Ca rolul primariilor este in principal sa se ocupe de sport,nu de spitale,scoli,strazi,de serviciile publice pe care este obligata sa le asugure cetatenilor care PLATESC…
    Tov .ITU CE INTERESE AI PE SUBIECTUL ASTA?????????????
    ITU CORNEL-UN PESEDIST,UN PROFITOR,CARE STA PE LINGA BANUL PUBLIC..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More