Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: Proiectul privind înființarea Parcului TETAPOLIS a primit aviz favorabil

0 41

Proiectul inițiat de deputatul Cornel Itu în vederea înfiinţării Parcului Ştiinţific şi Tehnologic TETAPOLIS a primit marţi, 14 iunie 2016, raport favorabil din partea Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor, se arată într-un comunicat de presă al parlamentarului dejean.

Acesta a fost ultimul pas înainte de dezbaterea şi votarea proiectului în forul decizional al Parlamentului, respectiv Camera Deputaţilor, după ce Senatul, ca primă cameră sesizată, a adoptat deja această inițiativă, spune Cornel Itu,.

”Sunt bucuros că şi Camera Deputaţilor a dovedit celeritate şi a dezbătut iniţiativa legislativă în cele trei comisii de specialitate care au trebuit să se pronunţe asupra înfiinţării TETAPOLIS. Mai mult, atât Comisia pentru transporturi şi infrastructură, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, cât şi Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului s-au arătat a fi în favoarea proiectului!

Amintesc că Proiectul de lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, cu drept de concesiune în favoarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Consiliului Judeţean Cluj se referă la atribuirea unei suprafeţe de 86.333 mp, ca infrastructură de dezvoltare, pentru parcul științific și tehnologic TETAPOLIS.

Terenul solicitat pentru înfiinţarea TETAPOLIS se află în vecinătatea Parcului Industrial Tetarom I din municipiul Cluj-Napoca,  fapt care va oferi numeroase avantaje viitorului obiectiv de investiții (acces facil la infrastructura de transport și la utilitățile din interiorul parcului industrial TETAROM I, apropierea de locațiile universităților clujene, apropierea de centrul orașului, acces rapid la principalele căi de transport (rutier, aerian, feroviar).

Îmi doresc concretizarea acestui proiect în timp cât mai scurt şi aştept susţinerea colegilor din Camera Deputaţilor, în special a celor clujeni, pentru adoptarea iniţiativei legislative. Înfiinţarea TETAPOLIS este benefică atât pe plan local şi regional, cât şi pe plan naţional, având ca scop dezvoltarea activităţilor de cercetare, dezvoltare şi inovare, prin creșterea colaborării dintre mediul economic și cel universitar”, se mai arată în comunicatul semnat de Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More