Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: ”Raport favorabil pentru proiectul TETAPOLIS”

0 111

Comisia juridică a Senatului a adoptat marţi astăzi un raport favorabil pentru proiectul TETAPOLIS din Cluj-Napoca, proiect pe care deputatul Cornel Itu l-a iniţiat în toamna anului trecut.

Este vorba de Proiectul de lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, cu drept de concesiune în favoarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Consiliului Judeţean Cluj, prin care urmează să revină viitorului parc științific și tehnologic TETAPOLIS, ca infrastructură de dezvoltare, o suprafață de 86.333 mp.

Terenul solicitat se află în vecinătatea Parcului Industrial Tetarom I din municipiul Cluj-Napoca, fapt care va oferi numeroase avantaje viitorului obiectiv de investiții (acces facil la infrastructura de transport și la utilitățile din interiorul parcului industrial TETAROM I, apropierea de locațiile universităților clujene, apropierea de centrul orașului, acces rapid la principalele căi de transport (rutier, aerian, feroviar).

Compania Națională Căi Ferate CFR S.A. –sucursala de Căi Ferate Cluj a emis în luna mai a anului trecut un aviz favorabil pentru transmiterea terenului în administrarea Consiliului Județean Cluj, la rândul său, Consiliul Judeţean a emis o hotărâre prin care este de acord să preia terenul, așadar au fost create condițiile de bază pentru punerea în aplicare a acestui proiect, iar reacţiile comisiilor din Senat, ca primă cameră sesizată, au fost pozitive.

parc tetapolis

Proiectul TETAPOLIS reprezintă un proiect major, de utilitate și interes public pentru județul Cluj, având în vedere obiectivele sale de a crea condiții pentru dezvoltarea activităților de Cercetare Dezvoltare Inovare prin oferirea unei infrastructuri moderne și prin creșterea colaborării dintre mediul economic și cel universitar.

Iniţiativa urmează să fie dezbătută în plen, şi mă bucur că acest proiect benefic este susţinut nu doar de către colegii din PSD, ci şi de către alţi parlamentari clujeni. Avantajele pe care parcul TETAPOLIS le va aduce pentru judeţul Cluj sunt evidente şi sper ca startul acestei investiţii să fie dat cât mai curând”, a transmis Cornel Itu prin  intermediul unui comunicat de presă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More