Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: ”Raportul guvernării evidențiază că 80% dintre promisiunile asumate de PSD și aliații săi, au fost îndeplinite”

0 34

consiliul national psd martie 2015

După participarea la lucrările Consiliului Național al PSD, care s-au desfășurat în perioada 20-21 martie, deputatul Cornel Itu ține să reconfirme dorința sa de a avea încredere în partid, în puterea sa de a acționa și gândi în spiritul binelui și dreptății sociale.

”În ceea ce priveşte mesajele desprinse din lucrările Consiliului, caut să scot în evidență câteva, cu scopul declarat și asumat că ne asumăm răspunderea și că vom fi în continuare transparenți în spiritul unei social-democrații autentice. PSD oferă un nou model economic bazat pe creștere a economiei și creare a locurilor de muncă, în care austeritatea trebuie stopată prin acțiuni echilibrate și măsuri reparatorii față de nedreptățile făcute de guvernarea de dreapta. Modelul este unul social-liberal, unde politica este subsumată gesturilor administrative, un program axat pe competivitate economică, pe o fiscalitate scăzută și o relansare a absorbției de fonduri europene.

În ceea ce privește asumarea guvernării și ca atitudine față de colegii noștri asupra cărora planează o acuzație gravă, dovedită sau nu, trebuie, de asemenea, să ne angajăm răspunderea. Gradul de vinovăție sau nevinovăție cade în sarcina instanțelor de judecată a instituților abilitate să o dovedească. Nu există un partid cu oameni perfecți și mesajul este că trebuie să dovedim că avem cei mai mulți oameni corecți. Partidul are capacitatea să se adune, să renască, să transforme un eșec temporar într-o platformă promotoare a înnoirii și succesului.

Nu doresc să insist prea mult asupra realizărilor subliniate în cadrul Consiliului Național, dar pot sintetiza: raportul guvernării evidențiază că 80% dintre promisiunile asumate de PSD și aliații săi, au fost îndeplinite. Promisiunile cuprinse în programul “USL- România Puternică” arată că în pofida faptului că partenerii noștri liberali au abandonat acest proiect, PSD rămâne constant conectat la așteptările oamenilor.

Mai sunt foarte multe de făcut pentru a crește nivelul de trai al românilor, viața este încă foarte grea, dar în mod cert suntem pe un drum bun. Lucrările Consiliului Național au constituit un bun prilej de dezbatere pe domeniile de interes major- agricultură și energie, sănătate, educație, politici sociale, proiecte de investiții, Constituție, justiție, buget, transporturi, economie, energie, etc. Ideea care se desprinde este aceea că performanța este importantă, dar la fel de importantă este și redarea încrederii cetățenilor, că PSD și aliații săi acționează cu chibzuință, perfect responsabili, conform ideii că în cele din urmă faptele sunt doveditoare”, spune Cornel Itu prin intermediul unui comunicat de presă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More