Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: „Românii cu boli cronice, bătaia de joc a Guvernului Orban”

2 345

Prin intermediul unui comunicat de presă, Cornel Itu atacă guvernul Orban în ceea ce privește problema bolnavilor cronici. Redăm comunicatul deputatului.

Situația românilor care suferă de boli cronice în criza sanitară generată de pandemia de coronavirus a fost și este, în continuare, complet neglijată de Guvernul Orban. Sute de mii de pacienți cronici, diagnosticați cu cancer, diabet, AVC, boli renale sunt lăsați de izbeliște de stat, deși ar trebui să beneficieze de tratamente prompte, care le pot salva viața, notează deputatul PSD Cornel Itu.

Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice a tras un semnal de alarmă în legătură cu această stare de fapt inadmisibilă, amintind faptul că s-au stins pacienți cu AVC din cauza intervenției prea târzii, dat fiind că au așteptat câte 4 sau 5 ore ca să treacă de triajul pentru COVID-19.

Bolnavii cronici au nevoie de acces rapid la tratamente, Ministerul Sănătății are datoria de a stabili circuite și reguli clare pentru urgențele pacienților cronici, fiind vorba de viețile a sute de mii de români!

În ultimele trei luni, medicii au pus puține diagnostice de boli cronice, însă acest lucru nu înseamnă că ele nu există. Ba dimpotrivă, spitalele vor trebui să trateze un număr mai mare de cazuri de bolnavi cronici, mulți dintre ei cu forme agravate din cauza nepăsării Guvernului.

Să nu uităm cât de greu au implementat liberalii emiterea rețetelor online, cum au obligat 3 milioane de bolnavi cronici, în plină epidemie (până la sfârșitul lunii martie) să stea la cozi pentru medicamente! Să nu uităm cum și-au bătut joc de bolnavii de cancer, de diabet, de boli cardiovasculare, punându-i pe drumuri în astfel de vremuri dificile chiar și pentru cei sănătoși!, mai notează Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. lucian tomsa spune

    Asadar,DEPUTATUL ITU CORNEL,COMPLICE ,LA FEL CA TOT PESEDEUL LA PRADUIREA ROMANIEI,are tupeul sa vorbeasca,dar vota cu doua miini legi in favoarea infractorilor.
    El cu tot pesedeul sau au lasat ROMANIA FARA BANI ,FARA MATERIALE SI MEDICAMENTE IN FATA PADEMIEI-ITULE SORINA PINTEA PESEDISTA,ESTE O INFRACTOARE CARE FURA DIN BANII ALOCATI SANATATI-CA SA AI BANI SA-TI FACI CAMPANIE ITULE-Gata ,infractori pesedisti-GATA,TRADATORILOR,SUNTETI O ORGANIZATIE CRIMINAL INFRACTIONALA,SAU MAFIOTA,ASA CUM A SPUS MIN JUSTITIEI.
    RUSINE SA VA FIE,ROMANII VA VOR TRIMITE ACOLO UNDE MERITATI-LA COSUL DE GUNOI,IAR CEI CE VOR FI DOVEDITI LA PUSCARIE……….

  2. Maria Toc spune

    După ce ați adus tara la sapă de lemn , ne permitem să judecăm guvernul Orban.Mostenirea a primit-o de la PSD.🙈

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More