Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu sare în apărarea premierului. “Act de înaltă trădare” și “uzurpare de funcție” sintagme folosite de către deputat

0 1.497

Într-un comunicat de presă deputatul Cornel Itu își arată susținerea pentru premierul Viorica Dăncilă și aruncă acuze la adresa Președintelui României, Klaus Iohannis.

În lumina ultimelor lupte politice între instituția prezidențială și actuala guvernare, deputatul Cornel Itu este unul dintre cei care susțin activitatea premierului Viorica Dăncilă și, de asemenea, își arată revolta față de atacurile îndreptate spre Guvern.

„Presiunile pe care președintele Iohannis le pune constant asupra premierului Viorica Dăncilă au ieșit de mult din sfera dinamicii firești a politicii și a acțiunilor legitime. Amenințările la care recurge încalcă grav constituționalitatea și comportamentul său pune în pericol siguranța și stabilitatea României” a firmat deputatul Cornel Itu.

El acuză președintele că vrea să preia guvernarea și că astfel subminează procesul democratic pe care românii și l-au exercitat prin voturile din anul 2016.

„Dorința președintelui României este de a prelua cu forța guvernarea pe care PSD o exercită ca urmare a alegerilor din anul 2016, când românii și-au ales, în mod democratic, reprezentanții.”

De asemenea, deputatul amintește și cazul de plângere penală depus de Ludovic Orban, plângere pe care o pune tot în seama președintelui.

„Pentru a-și urma scopul, președintele României s-a folosit de Ludovic Orban pentru a ticlui plângeri penale în care o întâlnire externă a unui prim-ministru, adică o activitate pe care o desfășoară orice politician din lumea democratică, este considerată act de înaltă trădare și uzurpare de funcție. Până aici s-a ajuns, la subminarea democrației și la sabotarea sistematică a Guvernului României!” a continuat acesta.

La finalul comunicatului, printr-un ton grav și combatant, deputatul Cornel Itu a revenit la ideea de nerespectare a voinței românilor de către președinte și reprezentanții PNL și afirmă că puterea legitimă nu se câștigă prin abuz sau „lovituri de stat”.

„Performanțele unui guvern competent, guvernul social-democrat care conduce astăzi România, dau fiori liberalilor și lui Klaus Iohannis, mai ales în contextul în care se apropie alegerile prezidențiale. Pentru  liberali voința și votul românilor nu înseamnă nimic atunci când vine vorba de interese de grup și foame de putere. Domnilor de la PNL, domnule Klaus Iohannis, puterea legitimă nu se câștigă prin abuzuri și lovituri de stat, ci prin proiecte duse la bun sfârșit, prin promisiuni îndeplinite, pe scurt, prin muncă și viziune politică!” a concluzionat deputatul Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More