Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu solicită asigurarea transportului autorizat al elevilor participanți în programul Școala Altfel

0 28

Prin intermediul unui comunicat de presă transmis pe adresa redacției, deputatul Cornel Itu atrage atenția asupra pericolelor la care sunt expuși elevii care participă la diverse activități în cadrul programului ”Școala Altfel”, din cauza lipsei unui transport autorizat.

”Îndrăznesc să atrag atenția că în acest moment elevii noștri care se bucură de programul Școala Altfel nu dispun de mijloace sigure de transport la obiectivele pe care se duc să le viziteze. Astfel, riscul major îl reprezintă  accidentele rutiere la care pot fi expuși. Trăim în România și încă avem drumurile pe care le avem și un trafic sufocat pe cele mai multe dintre artere. Ca să nu mai vorbim de șoferii agitați și mult prea neatenți în diverse situații.

Consider că este obligația autorităților locale să supravegheze în mod direct și nemijlocit acest program astfel încât elevii și chiar și dascălii lor să fie feriți de posibile incidente nedorite”, spune deputatul dejean.

Cornel Itu solicită autorităților responsabile să intervină imediat în această situație, pentru a preîntâmpina eventuale evenimente nedorite: ”Având în vedere aceste aspecte, solicit Inspectoratelor Școlare Județene și Consiliilor Județene să asigure transport autorizat pentru elevi pe tot parcursul acestui program. Fac acest apel întrucât în situații similare au avut loc accidente teribile! Vă amintesc de tragedia petrecută în urmă cu doar o lună de zile la Turnu Măgurele, când patru eleve care mergeau la olimpiada de matematică, au ajuns la spital în stare gravă, după ce mașina în care se aflau a intrat în copac. La volan era bunicul uneia dintre fete, care a și decedat pe loc.”

Parlamentarul Cornel Itu cere acordarea de urgență a fondurilor necesare pentru asigurarea transportului elevilor la diversele activități din această săptămână.

”Cred că în fața unei asemenea realități, autoritatea județeană cât și Ministerul de resort nu mai trebuie să stea pe gânduri și să aloce de urgență fondurile necesare pentru deplasarea copiilor în condiții de siguranță maximă. Decizia privind finanțarea transportului elevilor în cadrul programului Școala Altfel ar trebui stabilit în prealabil de Consiliul Județean și de Inspectoratul Școlar Județean, astfel încât fiecare școală să știe că dispune de transport autorizat.

Școala Altfel nu ar trebui să fie diferită când vine vorba de transportul în siguranță al copiilor. Sunt de acord cu programele diversificate pentru formarea elevilor noștri, dar implicarea autorităților nu trebuie să fie una formală, ci responsabilitatea să meargă până la capăt”, mai spune Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More