Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu solicită măsuri urgente pentru redresarea SSH Hidroserv

0 70

Deputatul Cornel Itu i-a transmis ministrului Energiei, Victor Grigorescu, o interpelare în care solicită luarea urgentă de măsuri privind redresarea SSH Hidroserv, companie aflată în pragul falimentului, se arată într-un comunicat de presă al parlamentarului remis pe adresa redacției.

Cornel Itu atrage atenția asupra gravității situației companiei SSH Hidroserv, și a efectelor grave pe care falimentul acestei societăți îl poate avea:

Sistemul Energetic Național poate fi grav afectat, generându-se pagube imense în cazul falimentului SSH Hidroserv.  Situația economico-financiară a societății este deplorabilă, fiind victima unei politici de subfinanțare, fapt care i-a determinat pe 150 de salariați să își dea demisia în ultimii trei ani.

Existența și funcționarea SSH Hidroserv sunt vitale pentru funcționarea în deplină siguranță a Sistemului Energetic Național. Centralele și instalațiile hidroenergetice trebuie să funcționeze în permanență la parametri optimi pentru a satisface cerințele acestui sistem. Centralele hidroelectrice aparținând Hidroelectrica S.A. furnizează aproximativ 30% din producția totală de energie din România, iar volumul total de servicii de sistem reprezintă aproximativ 70% din totalul serviciului de reglaj secundar necesar Sistemului Energetic Național (SEN). Totodată, asigură 84% din serviciul de rezervă terțiară rapidă și 100% din serviciul de asigurare a energiei reactive debitată sau absorbită din rețea în banda secundară de reglaj a tensiunii Sistemului Energetic Național.

O mentenanță necorespunzătoare a centralelor hidroelectrice poate genera avarii ale hidrogeneratoarelor cu riscul major al producerii de defecțiuni grave în Sistemul Energetic Național, generând pagube de miliarde de euro. Factorii de decizie trebuiau să se autosesizeze cu privire la direcția greșită spre care se îndreaptă societatea și să ia măsuri de redresare a acesteia”, spune parlamentarul dejean.

Deputatul PSD solicită luarea de măsuri urgente pentru redresarea situației companiei:

Pentru existența în viitor a societății trebuie adoptate în mod obligatoriu măsuri de creștere a veniturilor SSH Hidroserv și de diminuare a cheltuielilor, în scopul redresării economico-financiare a societății. Aceste măsuri trebuie să le identifice și să le implementeze Hidroelectrica. Societățile de prestări servicii care au ajuns în insolvență au sfârșit în peste 90% din cazuri prin faliment, iar SSH Hidroserv este o firmă de prestări servicii”, susține Cornel Itu.

Tocmai de aceea, deputatul dejean a transmis ministrului Energiei, Victor Grigorescu, o interpelare în care a solicitat să ia măsuri urgente pentru redresarea acestei societăți care se află foarte aproape de intrarea în insolvență: ”În textul interpelării i-am adresat ministrului mai multe întrebări la care aștept răspuns prompt și profesionist!”, se arată în comunicatul de presă al deputatului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More