Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: Subvenţii pentru crescătorii de porci din judeţul Cluj

0 113

Deputatul Cornel Itu a votat pentru adoptarea proiectului de Lege pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele româneşti, act normativ care stabileşte cadrul juridic pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat, astfel încât producătorii din sectorul creşterii porcinelor să depăşească dificultăţile pe care le întâmpină şi să reuşească să menţină cel puţin nivelului actual de producţie.

”Prin adoptarea acestei legi, încă un punct din programul cu care PSD a câştigat alegerile din 11 decembrie 2016, a devenit realitate”, spune parlamentarul dejean prin intermediul unui comunicat transmis pe adresa redacției.

Această subvenţie urmează a se acorda prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, producătorilor de carne de porc, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, şi se va implementa după primirea deciziei Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat. Noua lege reglementează şi durata programului, beneficiarii, condiţiile de înscriere în Program şi modalitatea de acordare a ajutorului de stat.

Programul carne de porc din fermele românești se desfășoară pe perioada 2017 – 2020, iar ajutorul de stat se va da sub forma unor pachete de sprijin, valoarea pentru un pachet fiind echivalentul a 10.000 de euro pentru porcii grași care se livrează și se clasifică în abatoare autorizate. În cadrul Programului carne de porc din fermele românești, un producător poate beneficia de ajutor de stat pentru minimum un pachet și maximum 250 de pachete de sprijin/an/beneficiar.

Acordarea acestor ajutoare este conformă cu prevederile Programului de guvernare 2017-2020 al PSD, Capitolul „Politici agricole şi de dezvoltare rurală”- Programul de susținere pentru produsul carne de porc şi reprezintă un real sprijin pentru fermierii români, şi bineînţeles, pentru cei din judeţul Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More