Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: ”Țara noastră are deja o tradiție ca parte a comunității europene”

0 39

Cornel Itu

Pentru noi românii, ziua de 9 Mai are triplă semnificație. Pe de o parte, astăzi celebrăm, alături de toți europenii, Ziua Europei Unite. Pe de altă parte, 9 Mai semnifică Ziua Independenței României, se arată într-un comunicat al deputatului Cornel Itu.

În acest an sărbătorim 138 de ani de la semnarea Declaraţiei de Independenţă a României în Adunarea Deputaţilor de către Mihail Kogălniceanu. Mai mult de atât, această zi marchează ziua încheierii unuia dintre cele mai sângeroase războaie care a avut lor pe continentul Europei.

Astăzi, când celebrăm Ziua Europei, suntem datori să ne aducem aminte de un moment istoric fundamental pentru Europa- semnarea declarației lui Robert Schuman, unul dintre părinții fondatori ai Uniunii Europene. Prin această declarație, s-a propus unirea industriilor de oțel și cărbuni a Franței, Germaniei de Vest și a altor state, ducând la crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului. Uniunea Europeană a fost înființată formal când Tratatul de la Maastricht a intrat în vigoare, pe 1 noiembrie 1993.

Țara noastră are deja o tradiție ca parte a comunității europene. Cetățenii români și reprezentanții acestora deopotrivă trebuie să înțeleagă că proiectul european a generat avantaje numeroase României, printre care: accesul la tehnologii avansate pentru modernizarea industriei și agriculturii, a introducerii unui management modern; integrarea pe piața internă a UE care înseamnă creșterea productivității și a nivelului de trai a românilor, o economie competitivă, în măsura să reziste presiunilor concurențiale ale produselor și serviciilor occidentale. Mai mult de atât, românii au dobândit drepturi ca cetățeni europeni, iar aceste drepturi ne garantează un plus de stabilitate și siguranță în Europa.

”În această zi importantă, le doresc tuturor românilor și celorlalți cetățeni europeni, înțelegere și prosperitate, respect reciproc și unitate!”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More