Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: Toţi copiii din grădiniţele clujene vor primi gratuit câte un măr în fiecare zi

0 56

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 3 mai, la şedinţa de vot final, un proiect de lege care introduce în toate grădiniţele programul de distribuire gratuită a unui fruct proaspăt pe zi. Proiectul de lege a fost votat și de deputatul dejean, Cornel Itu.

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.66/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli include preşcolarii din grădiniţele de stat şi particulare acreditate în grupul ţintă de beneficiari ai distribuţiei gratuite de mere, indiferent de statutul social.

Prin extinderea grupului ţintă la preşcolari se are în vedere corectarea inechităţilor şi a discriminării în rândul elevilor şi copiilor care merg la grădiniţă în cadrul aceleaşi unităţi de învăţământ, situaţie întâlnită mai ales în mediul rural.

”Implementarea acestui program, la vârsta la care se formează obiceiurile alimentare, poate contribui pe termen lung la creşterea unei generaţii de tineri sănătoşi, precum şi la reducerea cheltuielilor destinate tratării diferitelor afecţiuni cauzate de o alimentaţie nesănătoasă.  Pe de altă parte, acest program reprezintă, în plan economic, o oportunitate acordată sectorului românesc de fructe în diversificarea şi dezvoltarea producţiei şi comerţului”, spune deputatul Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More