Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: Turda – Oraş-martir al Revoluţiei din decembrie 1989

0 69

Deputatul Cornel Itu anunță prin intermediul unui comunicat de presă faptul că municipiul Turda a fost declarat „Oraş-martir al Revoluţiei din decembrie 1989”, prin intermediul unui proiect adoptat astăzi de Camera Deputaților.

Cu sufletul alături de Cluj şi de memoria celor care au plătit în urmă cu 26 de ani cu viaţa pentru libertatea noastră, doresc să anunţ faptul că unul din municipiile judeţului nostru a fost declarat „Oraş-martir al Revoluţiei din decembrie 1989” prin votul pe care l-am dat alături de colegii mei din Grupul Parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor. Proiectul adoptat marţi, 22 decembrie 2015, se referă la oraşul Turda, unde au fost ucise 13 persoane şi alte 31 de persoane au fost rănite în perioada 22-25 decembrie 1989.

De la tribuna Parlamentului am reamintit momentul de imensă importanţă pe care l-a reprezentat Revoluţia din Decembrie 1989 pentru istoria modernă a României, solicitându-le colegilor să voteze pentru adoptarea acestui proiect de lege care recunoaşte sacrificiul făcut de români la Turda pentru libertatea noastră.

După cum se ştie, titlul de oraş-martir reprezintă un simbol al cinstirii de către Patrie a eroismului dovedit şi a memoriei celor căzuţi pentru cauze naţionale. Consider că şi municipiul Turda merită acest titlu, deoarece, în Decembrie 1989, acest oraş a plătit cu prisosinţă jertfa sa de sânge pentru triumful Revoluţiei”, spune în comunicat deputatul Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More