Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: „Turismul românesc, în pericol de faliment din cauza nepăsării Guvernului liberal”

1 263

Deputatul PSD Cornel Itu atacă deciziile guvernului în ceea ce privește turismul românesc.

Turismul românesc se află pe muchie de cuțit, fiind unul dintre cele mai afectate domenii din economia națională. Sectorul HoReCa a suferit pierderi financiare enorme în timpul crizei generate de epidemia de coronavirus, iar cifrele de afaceri ale restaurantelor, hotelurilor, pensiunilor și ale firmelor de catering sunt așteptate să scadă cu peste 50% în acest an.

Guvernul trebuie să ia măsuri urgente, să se alinieze la măsurile luate deja de alte țări europene, să permită redeschiderea restaurantelor cel puțin în cazul celor din hoteluri, și să prevină catastrofa falimentului pentru acest sector în care lucrează peste 150.000 de români! Ce așteaptă Guvernul Orban? Ca rândurile șomerilor să fie îngroșate și de angajații din HoReCa? Ce să mai vorbim despre antreprenorii din turism, care, crezând în promisiunile PNL, au contractat credite, și-au făcut datorii bazându-se pe faptul că Guvernul îi va susține și că afacerile lor vor putea funcționa.  Însă, liberalii nu au ridicat un deget pentru a sprijini turismul, ei fiind preocupați de redeschiderea sălilor de păcănele.

Având în vedere nepăsarea totală a Guvernului Orban față de viitorul turismului românesc, PSD a depus în Parlament un proiect de lege prin care se acordă multiple facilități domeniului HoReCa, cu condiția ca antreprenorii să mențină locurile de muncă și să păstreze tarifele stabile.

Principalele măsuri propuse de social-democrați sunt: eșalonarea plății impozitului pe venitul din salarii pe trei luni după încetarea stării excepționale; o bonificație de 10% pentru cei care plătesc acest impozit la timp; cazarea, masa și transportul sunt scutite de plata TVA până la finele anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populație; statul susține contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de orice angajator, în cuantum de 1450 de lei pentru 2020 și 2021; sistem de vouchere pentru ca agențiile turistice să poată reprograma serviciile pentru care au încasat bani și ajutoare nerambursabile prin programul pentru modernizarea a 31 de stațiuni balneare, transmite deputatul PSD.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Pop Virgil spune

    Acţiunile nesăbuite de propagandă deşănţată din ultimul timp al organizaţiei infracţionale teroriste PSD-ALDE-UDMR-PPR a dus la ridicarea cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19. Scopul murdar al acestei organizaţii teroriste este de a crea haos în România printr-o îmbolnăvire masivă a populaţiei prin îndemnurile repetate către populaţie de a nu respecta regulile de protejare împotriva bolii impuse de autotităţi şi atacarea Guvernului Orban că îngrădeşte drepturile omului. Specialişti în dezinformare, minciună şi delaţiune organizaţia infracţională teroristă PSD-ALDE-UDMR-PPR urmăreşte ca alegerile locale şi parlamentare să nu aibă loc anul acesta, chiar cu riscul ca toată populaţia să se îmbolnăvească, pentru a nu pierde puterea locală şi parlamentară prin pierderea alegerilor şi a devaliza România fără nicio jenă. Nu-mi rămâne decât să strig: DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More